Γνωρίστε τους «συνήθεις» ενόχους της καθημερινότητας

Που κατηγορείτε για όσα σας συμβαίνουν.

Πόσες φορές καθημερινά ψάχνετε να βρείτε ένα φταίχτη; Η κοινωνία, το σύστημα, η μοίρα, οι γονείς σας, ο φίλος σας, τα παιδιά κάποιος τέλος πάντων είναι ένοχος καθώς απέσπασε για άλλη μια φορά την προσοχή σας από τον στόχο σας.

Στην πραγματικότητα όμως κανείς από τους παραπάνω δεν φταίει. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Tώρα γιατί ο καθένας ψάχνει να βρει άλλοθι είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως εμείς βρήκαμε τα πιο συνηθισμένα ψέμματα που λέμε στην καθημερινότητά μας για ψάχνουμε «θύματα» για τους τα

χρεώσουμε. Σκληρό αλλά αρκετά ρεαλιστικό σε μεγάλο βαθμό.

Πάχυνα δεν βλέπομαι. Μια φράση που ακούγεται πολύ συχνά ενόψει του καλοκαιριού. Συνήθως, από κοπέλες που έχουν μια χαρά σώμα. Τώρα, λόγω ανασφάλειας ή επειδή μπορεί πράγματι μπορεί να έχουν βάλει ένα-δύο κιλά αναζητούν μια επιβεβαίωση από τα άτομα του περιβάλλοντος τους.Δεν αξίζω τίποτα. Δεν χρειάζεται να είστε σκληροί με τον εαυτό σας για κανένα λόγο. Ο κάθε άνθρωπος αξίζει πολλά. Πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας και μην περιμένετε να το κάνουν οι άλλοι για εσάς.Πρέπει να αδυνατίσω. Αν νομίζετε πως πρέπει να χάσετε βάρος γιατί έτσι θα βελτιώσετε την εικόνα σας και θα αισθανθείτε καλύτερα, τότε κάντε το. Μην το αναβάλλετε και φυσικά μην κάνετε αγορές με την προοπτική ότι θα χάσατε τα κιλά. Επίσης, για τα κιλά δεν φταίει ο φίλος σας που σας προτείνει να βγαίνετε έξω για φαγητό ή τα παιδιά σας που τρελαίνονται για μακαρόνια.Μπορεί να μου φέρεται άσχημα αλλά κατά βάθος με αγαπάει. Η αγάπη δεν γνωρίζει προσβολές και κακοποίηση κάθε είδους. Όσοι σας αντιμετωπίζουν άσχημα δεν αξίζουν την προσοχή και την αγάπη σας γιατί πολύ απλά δεν το αξίζετε.Κάποια στιγμή θα ανταμειφθούν οι κόποι μου. Μη μένετε σε δουλειές που δεν έχουν προοπτικές υπό το φόβο ενός περιβάλλοντος. Ναι, το να μείνετε χωρίς δουλειά στις μέρες μας είναι δύσκολο αλλά υπάρχουν και ευκαιρίες. Κινητοποιηθείτε και αναζητήσετε τις. Όσο μένετε σε κάτι που δεν σας ευχαριστεί και δεν σας γεμίζει τόσο σας μπλοκάρει και σας παιδεύει.Νιώθω μοναξιά. Για ποιο λόγο έχετε αναρωτηθεί; Είναι σημαντικό να αναζητήσετε τους λόγους. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι γύρω σας που σας αγαπούν και ενδιαφέρονται για εσάς. Μπορεί και εκείνοι να νιώθουν το ίδιο.Έτσι τα έφερε η τύχη. Μην αφήσετε στους εξωτερικούς παράγοντες τη ζωή σας. Την τύχη τη φτιάχνετε εσείς. Όταν διαχειρίζεστε καλύτερα το άγχος και το φόβο σας έχετε πιο ξεκάθαρη κρίση για δείτε τις ευκαιρίες της ζωή σας.Είμαι μεγάλη για τέτοια πράγματα. Τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας δεν καθορίζουν το πόσο χρόνων αισθάνεστε. Για το λόγο αυτό αφήστε τους ρόλουςΆφησέ το για αύριο. Προφανώς και κοροϊδεύετε τον εαυτό σας. Όσα μετατίθενται συνήθως δεν πραγματοποιούνται ποτέ. Για το λόγο αυτό αφήστε τις δικαιολογίες και «καταπολεμήστε» την αναβλητικότητα. Μην ψάχνετε να βρείτε άλλοθι στις συμπεριφορές των άλλων.Με βασανίζει το παρελθόν μου. Όσα έχουμε ζήσει μας αλλάζουν. Εμπειρίες, νέες γνώσεις μας βοηθούν να συνεχίσουμε στη ζωή μας ή μήπως όχι; Πολλές φορές το παρελθόν μας στοιχειώνει. Γιατί έγινε αυτό; Αν δεν είχα πει εκείνο; Αν είχα επιλέξει τότε κάτι άλλο, ίσως σήμερα; Αγκυροβολώντας στο παρελθόν όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται να «ταξιδέψετε» στη ζωή. Αφήστε λοιπόν τα φαντάσματα του παρελθόντος αλλά και όλους εκείνους που νομίζετε ότι σας εμποδίζουν να συνεχίσετε και πάρτε το παρόν και το μέλλον στα χέρια σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα