«Για ποιο λόγο τσακώνομαι μαζί του;»

Μια φράση που μπορεί να σας προβληματίζει.

Αλήθεια, τι συμβαίνει και μονίμως βρίσκουμε μια μικρή αφορμή προκειμένου να ξεσπάσει εμφύλιος ανάμεσα μας; Είναι φυσιολογικό να διαφωνεί ένα ζευγάρι τόσο πολύ; Είναι μερικά ερωτήματα που μπορεί να σας απασχολούν.

Αρχικά, είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να διαφωνούν καθώς ο καθένας είναι μοναδικός και έχει διαφορετικά πιστεύω, αρχές, σκέψεις και πεποιθήσεις. Παρότι δεν υπάρχει ζευγάρι που να μη μαλώνει ποτέ, οι συχνοί και έντονοι καβγάδες αποτελούν σημάδι βαθύτερων προβλημάτων στη σχέση.

Πώς μπορεί να ανακαλύψει τι φταίει;

Καβγάδες

για ασήμαντες αιτίες μπορεί να προκύψουν όταν βγαίνουν στην επιφάνεια συναισθήματα όπως ο θυμός, η απογοήτευση και η πικρία, όταν δεν έχουν καλυφθεί συγκεκριμένες ανάγκες μέσα στη σχέση ή όταν υπάρχουν προβλήματα τα οποία τα δύο μέλη αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν ή έστω απλώς να μιλήσουν για αυτά.

Τι γίνεται όμως τότε; Τα συναισθήματά αυτά απλά καταπιέζονται τη στιγμή εκείνη. Σε καμία περίπτωση δεν εξαφανίζονται. Με την πρώτη ευκαιρία, βγαίνουν στην επιφάνεια με καταστροφικές επιπτώσεις για τη σχέση.

Πώς μπορείτε το αντιμετωπίσετε;

Τα πράγματα είναι απλά και εμείς τα δυσκολεύουμε. Για ένα περίεργο λόγο, έχουμε εκπαιδευτεί στο να ασκούμε κριτική και όχι να επαινούμε τις καλές συμπεριφορές. Είναι στο χέρι σας να αλλάξετε τη συνήθεια αυτή. Πείτε του μπράβο ή ευχαριστώ για τις συμπεριφορές που σας αρέσουν και εκφράστε χωρίς να ασκείτε κριτική σε κάποια συμπεριφορά που δεν συμφωνείτε.

Αποφύγετε τον καβγά την ώρα που είστε πολύ θυμωμένοι. Είναι καλύτερα να δώσετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο να ηρεμήσει ώστε να καταφέρετε να συζητήσετε ψύχραιμα αργότερα.

Ακούστε προσεχτικά τι έχει να σας πει ο σύντροφός σας πριν αρχίσετε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας. Δώστε σημασία στα επιχειρήματά του και ανταπαντήστε ήρεμα και εμπεριστατωμένα σε ό,τι σας πει.

Βρείτε τι είναι αυτό που πραγματικά σας ενοχλεί και επιχειρήστε να μιλήσετε γι αυτό χωρίς να καλύπτεστε πίσω από δευτερεύοντα ζητήματα που δεν αποτελούν την κύρια αίτια του προβλήματος.

Εστιάστε στο βασικό πρόβλημα και στους τρόπους επίλυσης κι όχι στο ποιος από τους δύο φταίει.

Αν έχετε κάνει κάποιο λάθος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το παραδεχτείτε και να ζητήσετε συγνώμη.

The post «Για ποιο λόγο τσακώνομαι μαζί του;» appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα