Ένα γαστρονομικό οδοιπορικό γεμάτο αρώματα και γεύσεις

Το κίνητρο για κάθε ταξίδι είναι πάντα περίπου ίδιο για εμένα και ο κοινός τόπος είναι πάντα η ανακάλυψη. Να μάθω ό,τι δεν ήξερα, να βρω όσα με περιμένουν και να αφήσω το κάθε μέρος να μου αποκαλύψει τα μυστικά του. Η τελευταία μου βόλτα στην Καβάλα και στην ευρύτερη περιοχή της μου έδωσε να καταλάβω πως οι όμορφες στιγμές μετριούνται με τις απολαύσεις. Η φύση, τα ξεχωριστά τοπία, η διασκέδαση μα και το καλό φαγητό είναι κομμάτια του παζλ που συμπληρώνουν την εικόνα

της πληρότητας σε αυτή την πόλη.

Φτάνοντας κανείς με την πρωινή πτήση, την καλύτερη θέα θα τη βρει στο Ιμαρέτ, τον ιστορικό χώρο αριστουργηματικής ισλαμικής αρχιτεκτονικής που πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Το πρωινό εκεί είναι από τα καλύτερα, κοιτώντας το λιμάνι και απολαμβάνοντας.

Η ενέργεια του μέρους είναι μοναδική πρωί και βράδυ, εκεί νιώθεις πως γεφυρώνεται το χθες με το σήμερα του τόπου με όλες τους τις δημιουργικές προσμίξεις, η ιστορία του μιλάει από μόνη της.


#Κλαδί Ελιάς: Φίλος πια ο Βύρωνας Μπαρμπασακαλής, με περίμενε γεμάτος νέα και πεντανόστιμα πιάτα. Δεν θα μπορούσα να μην περάσω για να απολαύσω για μια ακόμη φορά τα ιδιαίτερα φαγητά του. Δεν χρειάζεται να επιλέξω κάθε φορά που τον επισκέπτομαι, λες και διαισθάνεται την όρεξη μου, μου προτείνει αυτό που θέλω σχεδόν μαγικά. Αυτή τη φορά δοκίμασα ένα συγκλονιστικό καλαμάρι με κάπαρη, όπως και άγρια σπαράγγια με σως Ολλαντέζ & αυγό ποσέ σε κρουτόν- από τις πιο γεμάτες γεύσεις που έχω γευτεί τελευταία.

Αυτό που κάνει την πινελιά του ξεχωριστή είναι πως κατέχει την τέχνη των αρωμάτων σε κάθε πιάτο, ξέρει πως να στα βγάλει όλα και με τη σωστή σειρά στον ουρανίσκο.

#deli_store: Επόμενος σταθμός ήταν ένα πολύχρωμο delicatessen παντοπωλείο, στην πλατεία Καπνεργάτη, οι «Ποικιλίες» Ανανιάδης. Σπεσιαλιτέ τους είναι τα αλλαντικά που φτιάχνουν και τυποποιούν με ιδιαίτερο μεράκι και φροντίδα. Ο χώρος μαρτυρούσε άλλωστε ένα καλά ενημερωμένο κατάστημα, με τα προϊόντα, με τις decor πινελιές και με την ποικιλία που σπάνια συναντά κανείς.

Διάλεξα μερικά τοπικά καλούδια και δεν παρέλειψα να πάρω και μερικά όσπρια. Μου αρέσει πολύ όταν συναντάω επιχειρήσεις που φροντίζουν την κάθε λεπτομέρεια και επιδιώκουν να υποδέχονται τους πελάτες τους με στόχο να τους ευχαριστήσουν.

#Sweet things…are made of this: Συνεχίζοντας τη βόλτα μου στην πόλη, τα βήματά μου τυχαία με οδήγησαν στο ζαχαροπλαστείο Ευαγγέλου. Είχα ακούσει διθυράμβους για τα προφιτερόλ του και με επιβεβαίωσε από την πρώτη στιγμή. Προφιτερόλ με φράουλα, με σοκολάτα gianduja, λευκή, γάλακτος… και κάτι πεντανόστιμα κορνέ! Επέλεξα ένα gold όπως το λέει, γιατί μου αρέσει η bitter σοκολάτα.

#Drink_Time: Όταν βρεθείτε στην πόλη και αναρωτηθείτε για το γνωστό «Που να πάμε για ποτό», θυμηθείτε το Νο 18 και ιδού γιατί…

Συγκεντρώνει όλα τα ζητούμενα που θέλει κανείς όταν βγαίνει έξω. Ωραίο καφέ και ποτά, καλή μουσική και το ωραίο, θερμό μωσαϊκό δίνει good vibes στο χώρο.

#Last_stop: Έξω από την πόλη, στη Νέα Πέραμο υπάρχει μια μοναδική ταβέρνα, με εξαιρετικά θαλασσινά, μαγειρεμένα με τον καλύτερο τρόπο. Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού από αμμόλοφους και τα πιάτα δίνουν την εντύπωση πως μαγειρεύτηκαν σε σπίτι ψαρά…όλα μυρίζουν θάλασσα. Δοκίμασα βάτο και μύδια αχνιστά και χωρίς ίχνος υπερβολής, ήταν καταπληκτικά.

Τα μυστικά είναι πολλά και όλα περιμένουν να μας αποκαλυφθούν τώρα που ανοίγει ο καιρός και έχουμε περισσότερες ευκαιρίες λόγω χρόνου και καιρού να αφεθούμε σε αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα