Εγκυμοσύνη και αποτρίχωση: Ποια μέθοδος είναι η καταλληλότερη;

13:54 8/8/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας περνάει μέσα από πολλές αλλαγές ώστε να φιλοξενήσει το μωρό σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι αρκετά γνωστό από διάφορες γυναίκες που έχουν αναφέρει την εμφάνιση σκούρων και πιο παχιών τριχών, όπως και την εμφάνιση ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε σημεία που πριν δεν υπήρχε. Δεν υπάρχει λόγος να αναστατώνεστε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι είναι τελείως φυσικό.

Η

νέα τριχοφυΐα προκαλείται από την παραγωγή ορμονών (συγκεκριμένα οιστρογόνων), και από αύξηση της ροής του αίματος και του μεταβολισμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει η κατάλληλη μέθοδος περιποίησης που θα σας κρατήσει τέλεια αποτριχωμένη αυτή τη περίοδο. Και πιο είναι το καλύτερο; Ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι αλλαγές είναι προσωρινές, εξαφανίζονται μετά τους πρώτους έξι μήνες από τη γέννα, καθώς το σώμα σας αποκαθιστά την αρμονική του ισορροπία.

Ξυραφάκι: ασφαλής και κλασική μέθοδος που δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην κοπείτε μιας και μεγαλώνοντας η κοιλιά, πρέπει να φροντίζετε να έχετε καλή επαφή με το σημείο που περιποιείστε.

Αποτριχωτικές κρέμες: ασφαλείς σε γενικές γραμμές μα ισχυρές και με έντονες μυρωδιές. Εάν δεν σας ενοχλούν, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Φροντίστε μόνο να έχετε δοκιμάσει και προ εγκυμοσύνης την κρέμα που επιλέγετε για να αποφύγετε το ενδεχόμενο αλλεργίας.

Κερί: κανένα πρόβλημα μα καλό είναι να αποφεύγετε την περιοχή της κοιλιάς και το μπιικίνι τους 2 τελευταίους μήνες.

Laser: καλό είναι να ρωτήσετε τον γιατρό σας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα