Ευτυχώς που μπήκε η άνοιξη για να «χωρίσουμε»

16:23 1/4/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Η άνοιξη είναι από τις πιο αγαπημένες εποχές όλων.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία και μαζί με τον υδράργυρο και η διάθεσή μας. Εκτός όμως απ΄αυτές τις δύο ανόδους παρατηρήθηκε και άλλη. Σύμφωνα με τον ερευνητή Ντέιβιντ ΜακΚάντλες, ο οποίος μελέτησε μεγάλο μέρος των δημοσιεύσεων των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, οι περισσότεροι χωρισμοί συμβαίνουν στην αρχή της άνοιξης και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο ερευνητής διαπίστωσε πως οι «επικίνδυνες» περίοδοι για μια σχέση είναι οι δύο πρώτες εβδομάδες

του Δεκεμβρίου καθώς και οι πρώτες εβδομάδες της άνοιξης. Ακολουθούν σε επικινδυνότητα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η Πρωταπριλιά, και οι τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου και το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Οι ήρεμοι μήνες όπου οι σχέσεις δεν απειλούνται αλλά κυλάνε ήρεμα αναδεικνύονται ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

Μεταξύ μας τα αποτελέσματα της έρευνας μας φαίνονται απολύτως φυσιολογικά και λογικά. Ο λόγος είναι ότι το καλοκαίρι μας ξεσηκώνει. Όλοι μας ονειρευόμαστε παραλίες, beach party, καλοκαιρινούς έρωτες, διασκέδαση κτλ. Απ΄την άλλη τώρα, ο Σεπτέμβριος που βγήκε από τους safe μήνες μιας σχέσης είναι η εποχή που κουραστήκαμε από το καλοκαιρινό ξεφάντωμα και ψάχνουμε μια αγκαλιά να μας ηρεμήσει και να μας βάλει πάλι στους χειμωνιάτικους μας ρυθμούς.

Πάντως, φαίνεται να υπάρχει και μια πιο επιστημονική εξήγηση στην αύξηση των χωρισμών την περίοδο της άνοιξης. Οι αλλεργίες έχουν ενοχοποιηθεί καθώς βάσει μελέτης γιατί περιορίζεται η όσφρηση και μειώνεται ο ρόλος των φερομονών (οι χημικές ουσίες του έρωτα). Κατά συνέπεια μειώνεται η όρεξη για σεξ και ναι αυτό είναι αίτια χωρισμού.

Αυτά λοιπόν για την άνοιξη και τη χαμηλή λίμπιντο. Όποτε ανάλογα με τη φάση που βρίσκεστε πάρτε τα κατάλληλα μέτρα. Χωρίστε ή ξεκινήστε τα αντιισταμινικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα