Δουβλίνο: flash back στο λιμάνι των Vikings

Τι θα λέγατε για ένα φωτογραφικό ταξίδι στο Δουβλίνο;

Η αλήθεια είναι πως για την πόλη αυτή δεν γνωρίζουμε πολλά εκτός απ” την ιστορική της σημασία. Ιδρύθηκε σαν κέντρο για το εμπόριο σκλάβων των Vikings και είναι η κύρια πόλη της Ιρλανδίας από την εποχή του Μεσαίωνα. Τα κτίρια της έχουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για μία πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Κτίσματα γεωργιανής και βικτοριανής αρχιτεκτονικής, μεσαιωνικά κάστρα κι επιβλητικοί καθεδρικοί βρίσκονται στη βόρεια και τη νότια όχθη του ποταμού Liffey, ο οποίος διασχίζει από άκρη σε άκρη. Πάντως αν κάτι ξεχωρίζει στο Δουβλίνο είναι οι χρωματιστές πόρτες που έχουν στα κτίρια τους. Είναι η πόλη του Oscar Wilde, των U2 αλλά και του ατμοσφαιρικού James Joyce. Επειδή είμαστε της γνώμης πως για να μάθεις μία πόλη πρέπει να την δεις απ΄μέσα, βρήκαμε μερικές φωτογραφίες που θα μας ξεναγήσουν στο Δουβλίνο ώστε να το γνωρίσουμε καλύτερα.

1 από 15 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Το Δουβλίνο με τις μεγάλες αντιθέσεις, αν και συχνά επισκιάζεται από το γειτονικό Λονδίνο, δεν αφήνει τίποτα να χαλάσει την φημισμένη ζεστασιά και τη φιλοξενία των κατοίκων του που το κάνουν μοναδικό.

Στο Δουβλίνο, όπως άλλωστε και στην λοιπή Ιρλανδία, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η παραδοσιακή ιρλανδική μουσική, η οποία ακούγεται στις διαφορές pubs της πόλης. Επιλέξτε λοιπόν να τρυπώσετε σε κάποια και να απολαύσετε τόσο την μουσική, όσο και μία μπύρα.

Οι χρωματιστές πόρτες είναι χαρακτηριστικό της πόλης.

Είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο, είτε είστε λάτρης της μπύρας είτε όχι. Στο επταώροφο κτίριο σε σχήμα ποτηριού μπίρας θα ακολουθήσετε step by step τη διαδικασία παρασκευής, θα αγοράσετε αναμνηστικά και θα μάθετε από τους ειδικούς (με επίσημη πιστοποίηση) πώς σερβίρεται το τέλειο ποτήρι Guinness. Το Gravity Bar στην κορυφή βλέπει περιμετρικά το Δουβλίνο, μην παραλείψετε να απολαύσετε το ποτό σας.

Επίκεντρο της νυχτερινής ζωής στο Δουβλίνο είναι το Temple Bar, στην νότια πλευρά της όχθης του ποταμού Liffey. Είναι μια περιοχή του Δουβλίνου, που διατηρεί ζωντανό τον μεσαιωνικό χαρακτήρα της πόλης, με στενά σοκάκια και μεσαιωνικά κτίρια, ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός μικρών μουσικών σκηνών. Ιδιαίτερα γνωστή περιοχή, που έλκει μεγάλο αριθμό τουριστών ιδιαίτερα από την Αγγλία.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των γκαλερί και των καλλιτεχνικών χώρων, που υπάρχουν στην πόλη: The City Arts Centre, Four, The Douglas Hyde Gallery, The Project Arts Centre, The Royal Hibernian Academy. Επιλέξτε τι θα δείτε.

Κάντε ένα ευχάριστο διάλειμμα στο τεράστιο πάρκο St. Stephen’s Green, που δημιουργήθηκε χάρη σε μια γενναιόδωρη προσφορά του Sir Guinness, ενός ανθρώπου που έχει άρρηκτα συνδέσει το όνομά του με την πόλη. Αφού ξεκουραστείτε καθισμένοι στο γκαζόν, όπως κάνουν πολλοί Δουβλινέζοι, κάντε μια όμορφη βόλτα στη λαμπερή οδό Γκράφτον, που φιλοξενεί τα διασημότερα καταστήματα της πόλης.

Trinity College

Το διασημότερο και παλιότερο πανεπιστήμιο της χώρας είναι από μόνο του ένα στολίδι για την πόλη. Βολτάρετε στους κήπους του και μη φύγετε προτού επισκεφθείτε την εντυπωσιακότατη Παλαιά Βιβλιοθήκη με το χειρόγραφο ευαγγέλιο Kells, ένα από τα αρχαιότερα σωζόμενα χειρόγραφα στον κόσμο ( περίπου από το 800 μ.Χ. ).

< >

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Jenny.gr