Διάσημοι VS ψυχική διαταραχή: Ποιοι ήρθαν αντιμέτωποι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, θυμόμαστε τις διάσημες προσωπικότητες που αντιμετώπισαν ψυχικά προβλήματα και σήμερα τονίζουν: «Η ζωή είναι ωραία».

1 ΑΠΟ 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Angelina Jolie

Η Angelina Jolie πάλεψε με την κατάθλιψη στην εφηβεία της αλλά και στα 20s της. Η κατάθλιψη της χτύπησε ξανά την πόρτα όταν έχασε τη μητέρα της, Marcheline Bertrand, το 2007 από καρκίνο. Για να το ξεπεράσει

συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία δράσης «Wanted». «Ήθελα να κάνω κάτι πολύ δυναμικό για να ξεχαστώ» παραδέχτηκε. «Ένιωθα πως είχα βυθιστεί σε ένα πολύ σκοτεινό σημείο. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι μου το πρωί».

Δείτε περισσότερα Galleries Jim Carey

Έκπληξη είχε προκαλέσει σε συνέντευξή του ο Jim Carrey όταν αποκάλυψε πως πηγή του γέλιου και της αστείας πλευράς του είναι η απόγνωση. «Είχα μια άρρωστη μαμά. Ήθελα να την κάνω να νιώσει καλύτερα. Έτσι έμπαινα στο δωμάτιο και άλλαζα εκφράσεις ή έκανα παράξενα πράγματα για να την κάνω καλά». Επίσης, και κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του ο Jim Carrey παραδέχτηκε πως για αρκετό καιρό έπαιρνε αντικαταθλιπτικά χάπια. Τώρα πια, ασχολείται με το πνευματισμό και όπως λέει: «Η ζωή είναι πολύ ωραία».

Δείτε περισσότερα Galleries Πριγκίπισσα Diana

Αντιμέτωπη με τη μοναξιά, τη δυστυχία και την κατάθλιψη είχε έρθει η αξέχαστη Diana, όταν ανέλαβε τον «ρόλο» της πριγκίπισσας. Ακόμη, έπασχε και από επιλόχειο κατάθλιψη καθώς και διατροφικές διαταραχές. Σύμφωνα με το BBC, η κατάστασή της χειροτέρευε όσο ο γάμος της διαλυόταν και χρειάστηκε ψυχική υποστήριξη από τους πιο στενούς φίλους της.

Δείτε περισσότερα Galleries Owen Wilson

Μπορεί η δημόσια και κινηματογραφική εικόνα του να παρουσιάζει έναν αστείο και χαρούμενο τύπο, όμως ο κόσμος του ηθοποιού ήταν πολύ πιο σκοτεινός το 2007, όταν κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Όπως τόνισαν φίλοι του, τότε, «πάλευε με τους δαίμονές του, που περιλάμβαναν κατάθλιψη αλλά και χρήση ναρκωτικών». Το ξεπέρασε χάρη στην οικογένειά του. Ο ίδιος δεν έχει αναφερθεί δημόσια σε αυτό.

Δείτε περισσότερα Galleries John Hamm

Όταν ο σταρ του Mad Men ήταν μόλις 20 ετών, ήρθε αντιμέτωπος με την κατάθλιψη, με αφορμή τον θάνατο του πατέρα του. Κατάφερε να το ξεπεράσει χάρη στο κολλέγιο –ήταν φοιτητής εκείνο το διάστημα- και τη δουλειά του, όμως παράλληλα χρειάστηκε να απευθυνθεί σε ειδικό και να πάρει αντικαταθλιπτικά φάρμακα για να συνέλθει πλήρως. «Μπορείς να κάνεις το μυαλό σου να σκεφτεί: ‘Θέλω να ξυπνάω το πρωί. Δεν θέλω να κοιμάμαι μέχρι το απόγευμα’», είχε δηλώσει ο ίδιος το 2010 αναφερόμενος στη φαρμακευτική αγωγή που πήρε.

Δείτε περισσότερα Galleries Halle Berry

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είχε πολυτάραχη προσωπική ζωή. Όπως έχει παραδεχτεί σε συνεντεύξεις της τα δύο διαζύγια που είχε στο παρελθόν, και κυρίως το δεύτερο από αυτά με τον David Justice, την οδήγησαν σε σκοτεινά μονοπάτια. Μετά τον δεύτερο χωρισμό της σκέφτηκε μέχρι και την αυτοκτονία. Αφού πίστευε πως δεν θα μπορούσε να το ξεπεράσει, τελικά απευθύνθηκε σε ειδικό. «Ξέρω ότι ακούγεται κλισέ, αλλά τελικά ο χρόνος τα γιατρεύει όλα» δήλωσε.

Δείτε περισσότερα Galleries Winona Ryder

Ο ρόλος της στην ταινία «Το κορίτσι που άφησα πίσω μου» το 1999, όπου υποδυόταν μία κοπέλα με ψυχολογική διαταραχή, ήταν αρκετά προσωπικός για την ηθοποιό. Μετά την πολυσυζητημένη σχέση της με τον Johnny Depp, η 19χρονη τότε Winona εθίστηκε στο αλκοόλ, έπαθε κρίσεις πανικού και βυθίστηκε στην κατάθλιψη, όπως η ίδια παραδέχτηκε σε συνέντευξή της το 2000. Η ίδια αναζήτησε θεραπεία σε ψυχιατρική κλινική και στη συνέχεια σε συνεδρίες με ψυχολόγο.

Δείτε περισσότερα Galleries David Arquette

Όταν ο Arquette και η σύζυγός του Courteney Cox ανακοίνωσαν πως χωρίζουν το 2010, ο ηθοποιός απαθανατίστηκε να χορεύει προκλητικά σε club του Λος Άντελες, ενώ σε συνέντευξή του παραδέχτηκε τότε πως έπινε πολύ και συμπεριφερόταν σαν μανιακός. Γρήγορα έκανε εισαγωγή σε θεραπευτικό κέντρο για να ξεπεράσει τον εθισμό του στο αλκοόλ αλλά και την κατάθλιψη. Σήμερα δηλώνει πως έχει βγει νικητής στη μάχη με τους δαίμονές του.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Angelina Jolie, Halle Berry, Hollywood, Jim Carrey, princess diana, κατάθλιψη, παγκοσμια ημερα ψυχικης υγειας, ψυχική υγεία

Keywords
Τυχαία Θέματα