Μπορείτε να απολαύσετε ένα ήρεμο οικογενειακό πρωινό;

Όλες οι οικογένειες στις διαφημίσεις είναι μέσα στην τρελή χαρά, τα παιδιά ήσυχα απολαμβάνουν το πρωινό με τους γονείς τους. Αλήθεια εσείς μπορείτε να το πετύχετε αυτό;

Τα πρωινά σας μοιάζουν περισσότερο με μαραθώνιο παρά με την οικογένεια από το μικρό σπίτι στο λιβάδι. Τα μικρά αργούν να ξυπνήσουν, κάνουν μια ώρα για να επιλέξουν τα ρούχα τους, στη συνέχεια θέλουν να απολαύσουν το πρωινό τους, ενώ εσείς είστε με το ρολόι στο χέρι κυνηγώντας τα δευτερόλεπτα. Υπάρχει σωτηρία άραγε; Πως μπορεί μια εργαζόμενη μητέρα, ακόμα κι αν χαρακτηρίζεται από εκρήξεις ενεργητικότητας,

να απολαύσει ένα πρωινό χωρίς άγχος;

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για το πώς θα τα καταφέρετε:

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα και σίγουρα δεν θα έχει πάντα επιτυχία. Ωστόσο, το μυστικό κρύβεται στην καλή οργάνωση.

• Τα οικογενειακά πρωινά είναι για κάθε εργαζόμενη μητέρα μια πρόκληση. Γιατί το θέμα, δεν είναι να λέτε στο παιδί «έλα γρήγορα να φας το πρωινό σου» με έναν τρόπο που καταντάει πιεστικός, αλλά να καθιερώσετε μια πρωινή συνάντηση στο τραπέζι, στην οποία θα συμμετέχει με χαρά όλη η οικογένεια, λίγο πριν ξεκινήσει η μέρα τους. Προσπαθήστε να αποφύγετε παρατηρήσεις και υποδείξεις, που θα προκαλέσουν αρνητικό κλίμα. Μιλήστε για ευχάριστα πράγματα ή ενημερωθείτε για τα νέα. Ένα φιλάκι, μια κίνηση γεμάτη αγάπη και φροντίδα, θα σας δημιουργήσει καλύτερη διάθεση, άρα θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε και στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

• Οργανώστε καλύτερα το χρόνο σας. Προσπαθήστε να μην αφήσετε δουλειές για το πρωί. Για παράδειγμα, η κουζίνα να είναι καθαρή, ετοιμάστε το «κολατσιό» των παιδιών από το βράδυ. Προτείνετε στα παιδιά σας να ετοιμάζουν τις σχολικές τους τσάντες και να επιλέγουν τα ρούχα που θα φορέσουν το πρωί, ώστε να κερδίσουν χρόνο. Ξυπνήστε τα νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή. Ακόμα, εφοδιάστε τα με ξυπνητήρια ώστε να γίνουν υπεύθυνα.

• Δώστε εσείς το παράδειγμα. Γίνετε πρότυπο καλής οργάνωσης και διαχείρισης του χρόνου σας. Η τάξη στο σπίτι μας βοηθάει να κερδίζετε χρόνο. Δεν είναι δυνατόν να βιάζεστε και την τελευταία στιγμή να μην βρίσκετε το μπουφάν του παιδιού, το τετράδιο της ορθογραφίας ή τη φόρμα γυμναστικής που πρέπει να έχει στην τσάντα του. Μπορείτε να φτιάξετε ένα πίνακα ανακοινώσεων ώστε να σημειώνετε τα πράγματα που θέλετε να θυμάστε.

Είναι σίγουρο πως δεν θα καταφέρνετε πάντα να απολαμβάνετε ένα ήρεμο πρωινό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επικοινωνείτε και να περνάτε δημιουργικό και ποιότικο χρόνο με τα παιδιά σας, το οποίο είναι το κλειδί για το δέσιμο της σχέσης.

The post Μπορείτε να απολαύσετε ένα ήρεμο οικογενειακό πρωινό; appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα