Μπαμπάς και δουλειά

Μπορείτε να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την οικογενειακή ζωή;

Η παρουσία του μπαμπά είναι απαραίτητη στη ζωή των παιδιών. Οι περισσότεροι άνδρες αφιερώνουν όλο τους το χρόνο και την ενέργεια στη δουλειά τους. Αυτό συμβαίνει, επειδή είναι δύσκολο να είναι παρόντες, προσωπικά και συναισθηματικά, όταν εργάζονται πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα και είναι τόσο απορροφημένοι από το άγχος της δουλειάς. Είναι δύσκολο για εκείνους να προσέξουν αυτά που απασχολούν τα παιδιά τους. Επίσης, η κοινωνία έχει συνδέσει το ρόλο του άνδρα στην οικογένεια ως «κουβαλητή» αφήνοντας το μεγάλωμα

των παιδιών στη γυναίκα. Έχουν γαλουχηθεί με την πίστη ότι η σκληρή δουλειά, οι πολλές ώρες εργασίας και η αυτοθυσία αρκούν για να αποδείξουν την αφοσίωση τους στην οικογένεια. Ωστόσο, η πεποίθηση αυτή του παραδοσιακού κόσμου τείνει να δημιουργεί προβλήματα τη σήμερον ημέρα. Η σύγχρονη κοινωνία θέλει τον πατέρα ενεργό στην ανατροφή των παιδιών. Το πρότυπο του παραδοσιακού κόσμου εκθέτει τον άνδρα σε κίνδυνο αποξένωσης και απομόνωσης από την ίδια του την οικογένεια.

Είναι γεγονός πως η διαφοροποίηση αυτή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν η αγορά γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και τα εργασιακά ωράρια αυξάνονται συνεχώς. Είναι μεγάλο δίλημμα λοιπόν για έναν άνδρα που καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην καριέρα και στην οικογένεια. Πώς μπορεί να διαλέξει κανείς; Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να αφιερώνει ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του και την οικογένεια του. Μπορεί να συμφωνήσει κάποια ώρα που θα περνά μαζί τους και θα είναι ένας απαράβατος κανόνας. Ακόμα, είναι σημαντικό για τον ίδιο να μειώσει το εργασιακό άγχος. Τα Σαββατοκύριακα μπορεί επίσης να επιλέξει να μην πάρει δουλειά στο σπίτι και αφιερώσει χρόνο στην οικογένεια του αλλά και στον εαυτό του. Έχει και εκείνος ανάγκη από στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή οργάνωση του χρόνου.

The post Μπαμπάς και δουλειά appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα