Από πότε η δουλειά έγινε καταφύγιο;

16:00 5/8/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Κι όμως, εδώ και πολύ καιρό αποτελεί!

Οι δύσκολες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, η αύξηση της εργασιακής ανασφάλειας, μας έχουν κάνει να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, όχι σε μία, αλλά σε δύο και τρεις δουλειές. Και φυσικά, όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή είναι οι τυχεροί της υπόθεσης. Ηρεμία στο σπίτι, ποιότητα ζωής, ξεγνοιασιά, τείνουν να γίνονται άγνωστες έννοιες.

Στις θέσεις μεσαίας και υψηλής ευθύνης, είναι επίσης σύνηθες να παίρνει κανείς δουλειά στο σπίτι, το όποιο μετατρέπεται, κάποιες φορές, σε προέκταση του γραφείου. Για όσους δεν μπορούν να γλιτώσουν

βραχυπρόθεσμα από αυτό το είδος ζωής, θα πρέπει να βρουν με κάποιον τρόπο την ισορροπία ανάμεσα στην εργασιακή και στην ιδιωτική ζωή:

• Βάλτε όρια στο ωράριο. Μπορεί η επαγγελματική σας δραστηριότητα να σας αναγκάζει να δουλεύετε στο σπίτι, είναι όμως σημαντικό, να καθορίσετε- και να σεβαστείτε- πότε αρχίζει ο χρόνος για την ξεκούραση και για την οικογένεια.

• Διαχωρίστε τους χώρους. Αν δεν διαθέτετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, που να χρησιμοποιείτε ως γραφείο, τότε διαμορφώστε ένα χώρο, όπου θα συγκεντρώνετε εκεί το φόρτο εργασίας που έχετε για το σπίτι. Μην επιτρέπετε στις «εκκρεμείς υποθέσεις» να βγαίνουν από εκεί μέσα για να προσγειωθούν στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία. Προσοχή, σε καμία περίπτωση μη μεταφέρετε τη δουλειά σας στην κρεβατοκάμαρα.

• Επίσης, μία σημαντική λεπτομέρεια, που δεν θα την είχατε λάβει σοβαρά υπόψη, αλλά επηρεάζει αρκετά την ψυχολογία σας, είναι η εξής: Προσπαθήστε να έχετε ένα επίσημο ένδυμα για τις ώρες εργασίας και άλλα πιο άνετα ρούχα για τον ελεύθερο χρόνο, αφού το σώμα ταυτίζει την αλλαγή ενδυμασίας με τις φάσεις που αντιστοιχούν στο καθήκον και στην ξεκούραση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post Από πότε η δουλειά έγινε καταφύγιο; appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα