Απλά πράγματα που μπορείτε να διδαχτείτε απο το παιδί σας

Η πλειοψηφία των ανθρώπων στον κόσμο, πιστεύουν λανθασμένα ότι τα παιδιά δεν γνωρίζουν τίποτα για τον κόσμο, αλλά δεν συνειδητοποιούν πόσο πολλά πράγματα τα παιδιά μπορούν να σας διδάξουν για τη ζωή. Παρόλο που δεν μπορούν να εκπαιδευτούν σε αυτό, ξέρουν πώς να προσεγγίζουν τη ζωή με τρόπους που δεν το κάνουν οι ενήλικες. Έτσι, εδώ είναι 7 πράγματα που τα παιδιά μπορούν να σας διδάξουν για τη ζωή!

Aπό το 4moms.gr.

1. Ζήσε τη στιγμή

Απολαύστε το παρόν. Τα παιδιά αυτό κάνουν, ζουν την στιγμή. Δεν σκέφτονται το παρελθόν, το μέλλον, δεν αφήνουν τις ανησυχίες τους να τα επηρεάσουν.

2.

Πίστευε στα θαύματα

Τα παιδιά πιστεύουν σε μαγικά πράγματα, όπως ο Άγιος Βασίλης, η νεράιδα των δοντιών, και άλλα. Δεν έχει σημασία πόσο αδύνατα αυτά τα πράγματα μπορούν να ακούγονται. Από την άλλη πλευρά οι ενήλικες βιάζονται τόσο να απορρίψουν τα θαύματα που στερούν απο την ζωή τους την ελπίδα!!

3. Μίλα

Τα παιδιά δεν καταστέλλουν τα συναισθήματά τους. Ξέρετε πάντα αν είναι πεινασμένα, ευτυχισμένα, αναστατωμένα, ή ενθουσιασμένα. Πάντα μιλούν για το τι θέλουν και με τι δεν είναι άνετα. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μάθουμε από αυτά επειδή οι ενήλικες έχουν την τάση να κρατούν τα συναισθήματά τους, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κακή επικοινωνία. Αφήστε τους άλλους να γνωρίζουν ακριβώς τι σκέφτεστε και τι αισθάνεστε, επειδή δεν υπάρχει τρόπος οι άλλοι να μπορούν να σας βοηθήσουν, αν δεν ξέρουν πώς αισθάνεστε.

4. Να είστε ανοιχτόμυαλοι

Τα παιδιά είναι αγνά και ανοιχτόμυαλα. Δεν κάνουν διακρίσεις κατά τις πεποιθήσεις, τη θρησκεία ή το χρώμα. Δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Είναι αξιοθαύμαστο και κάτι που πρέπει να μάθουμε από αυτά. Έχοντας ανοιχτό μυαλό μπορεί να ανοίξετε πολλές περισσότερες πόρτες στη ζωή.

5. Κάντε οτι σας κάνει ευτυχισμένους

Τα παιδιά κάνουν οτι τα κάνει ευτυχισμένα. Μπορούν να επιλέξουν παιχνίδια που αρέσει προσωπικά, που παρακολουθούν κινούμενα σχέδια που απολαμβάνουν και τρώνε το φαγητό ευχαριστεί τη γεύση τους. Δεν κάνουν πράγματα που τους κάνουν να δυσαρεστημένοι και κατάθλιψη και αντί να πάει με το έντερό τους. Οι ενήλικες πρέπει να κάνουν ακριβώς αυτό! Μην κατάχρηση και να περιορίσει τον εαυτό σας σε πράγματα που δεν σας αρέσει να κάνετε. Εάν δεν είστε άνετα με κάτι και δεν είναι ευχαριστημένοι, είναι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε.

6. Να είστε τολμηροί

Οι ενήλικες υπερ-αναλύουν τα πράγματα και να καταστούν πιο περίπλοκα από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό τόσο εύκολα. Δεν σκέφτονται, «Ω, αυτό μπορεί να βλάψει το χέρι μου».

7. Ανακαλύψτε τα ενδιαφέροντά σας

Ο κύριος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά είναι μέσα από την περιέργειά τους. Ζητούν απαντήσεις και παρατηρούν τους ανθρώπους γύρω τους. Με μοναδικό γνώμονα την περιέργειά τους θέλουν να μάθουν πράγματα για τη ζωή. Η μαθησιακή διαδικασία μας δεν πρέπει να σταματά όταν γινόμαστε ενήλικες. Έχουμε ισχυρά μυαλά που είναι ικανά για πολύ περισσότερα.

Τα παιδιά μπορεί να είναι παιδιά αλλά συνεχώς μας υπενθυμίζουν, να απολαύσουμε τη ζωή χωρίς άγχος και πίεση.

Ποια είναι τα πράγματα που εσείς, έχετε μάθει από τα παιδιά σας;

Keywords
Τυχαία Θέματα