Άνοιξη…καιρός για αποτοξίνωση

09:44 9/4/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και όλοι σιγά σιγά βγαίνουμε από τις «κρυψώνες» μας, για να απολαύσουμε τον ήλιο. Επειδή όμως, κατά τους χειμερινούς μήνες οι περισσότεροι ήμασταν κουρνιασμένοι στον καναπές μας, έχουν συσσωρευτεί οι τοξίνες στο σώμα μας και πρέπει να τις αποβάλλουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που η Άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνετε μια αποτοξίνωση και να καθαρίσετε το σώμα σας από τις τοξικές ουσίες των τελευταίων μηνών. Μια σωστή αποτοξίνωση θα σας κάνει να νιώθετε ελαφρύτερες και πιο ζωντανές. Και για να το πετύχετε αυτό, πρέπει απλά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Πίνετε
νερό

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου με λεμόνι. Αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσει το σώμα σας από τις τοξίνες, θα προετοιμάσει το πεπτικό σας σύστημα και θα ενυδατώσει το σώμα σας. Συνεχίστε την ημέρα σας πίνοντας αρκετά υγρά.

Εστιάστε σε τρία γεύματα την ημέρα

Για να κάνετε μια αποτελεσματική αποτοξίνωση, πρέπει να περιλαμβάνετε στα γεύματα σας τροφές, όπως χόρτα, σκόρδο, γκρέιπφρουτ, αβοκάντο, παντζάρια, καρότα, αγκινάρες, κ.λπ. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά, όπως κουρκούμη, κύμινο, το πιπέρι καγιέν και κόλιανδρο καθώς βοηθούν στην πέψη και την αποβολή των τοξινών.

Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά τη ζάχαρη και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα

Όταν κάνετε αποτοξίνωση πρέπει να αποφεύγετε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως είναι τα γλυκά, τα πατατάκια, το λευκό ρύζι και ψωμί κ.α. Επίσης, μη καταναλώνετε κανένα γαλακτοκομικό, αλλά ούτε καφέ και αλκοόλ.

Φάτε ένα ελαφρύ βραδινό

Το δείπνο θα πρέπει να είναι το μικρότερο γεύμα της ημέρας. Μπορεί να είναι ψητά λαχανικά ή μια σούπα λαχανικών. Προσπαθήστε να το καταναλώστε τρεις με τέσσερις ώρες πριν κοιμηθείτε.

Ιδρώστε

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να ασκηθείτε και να ιδρώσετε, ώστε να φύγουν πιο εύκολα οι τοξίνες. Περπατήστε, κάνετε ποδήλατο, γιόγκα ή πηγαίνετε γυμναστήριο. Απλά ιδρώστε και θα απαλλαγείτε από όλες τις βλαβερές για τον οργανισμό τοξίνες.

Αναπνεύστε βαθιά

Κάνετε μικρές βαθιές αναπνοές μέσα στην ημέρα για να καθαρίσετε και να δυναμώσετε τους πνεύμονες σας. Δοκιμάστε να εισπνεύσετε και να κρατήσετε την αναπνοή σας για επτά δευτερόλεπτα και μετά εκπνεύστε. Επαναλάβετε τέσσερις φορές το πρωί και τέσσερις φορές τη νύχτα.

Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς

Κατά τη διάρκεια μιας αποτοξίνωσης είναι σημαντικό να κοιμάστε νωρίς, για να ξεκουράζεστε. Και επειδή η αϋπνία μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του οργανισμού, καλό είναι να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες το βράδυ και αν διαπιστώσετε ότι ξυπνάτε συνέχεια κουρασμένες, να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα αποτοξίνωσης

Δεν υπάρχει κάποια επιστημονική θεωρία που να επισημαίνει πόσες μέρες πρέπει να ακολουθείτε μια αποτοξίνωση. Ωστόσο, θα ήθελα να συστήσω να μην υπερβαίνετε τη μια εβδομάδα, κυρίως αν την κάνετε για πρώτη φορά.

Καλή άνοιξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα