Αλλάξτε συνήθειες στο μακιγιάζ μετά τα 30

Μετά τα 30 το δέρμα αρχίζει να εμφανίζει τις πρώτες αλλαγές όπου δειλά – δειλά παρουσιάζονται οι ρυτίδες και διάφορα άλλα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Το μακιγιάζ που κάνατε παλιότερα ή δεν σας πετυχαίνει ή δεν σας ταιριάζει πια, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού όπως είπαμε οι πρώτες αλλαγές στο πρόσωπο είναι πλέον αισθητές.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να αποφεύγετε:

- Αποφύγετε τα ανοιχτόχρωμα make up και concealer για το βασικό μακιγιάζ του προσώπου. Προτιμήστε μόνο αυτά που ταιριάζουν απόλυτα με το φυσικό σας χρώμα.

- Χρησιμοποιήστε σκούρο concealer

ή bronzer για να κάνετε φωτοσκιάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου όπως κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών, στους κροτάφους και άλλα σημεία για να διορθώσετε το περίγραμμα του προσώπου σας.

- Φωτίστε με highlighter τα ζυγωματικά και την περιοχή γύρω από τα μάτια. Έτσι τα μάτια θα φαίνονται πιο μεγάλα.

- Καλύψτε τις δυσχρωμίες του προσώπου με ειδικό concealer και όχι με έντονο καλυπτικό make up.

- Προτιμήστε απαλές υφές make up ή ενυδατική με χρώμα που προσφέρουν ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα, δεν τονίζουν τις ρυτίδες και προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα.

- Χρησιμοποιήστε bronzer, με μερικές απαλές πινελιές ώστε το πρόσωπο σας να είναι λαμπερό.

- Όσες έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα προτιμήστε τις αποχρώσεις του ιβουάρ ή σαμπανιζέ ή του ανοιχτόχρωμου μπεζ για τα μάτια.

- Όσες είσαστε μελαψές προτιμήστε τις αποχρώσεις του χαλκού ή καφέ ή bronze που θα δώσουν ένταση στα μάτια σας.

- Ποτέ μην φύγετε από το σπίτι χωρίς το ρουζ σας, ακόμα και αν είσαστε άβαφτη το ρουζ είναι απαραίτητο για να γλυκάνετε το πρόσωπο σας.

The post Αλλάξτε συνήθειες στο μακιγιάζ μετά τα 30 appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα