#agenda: Που θα πάτε αυτή την εβδομάδα

Αυτή η εβδομάδα κάνει αισθητή την παρουσία της με δυνατές επιλογές για σινεμά, παραστάσεις και μια έκθεση για μικρούς και μεγάλους.

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Ταρτούφος, Θέατρο Κιβωτός

Ύστερα από την επιτυχημένη συνεργασία τους στην παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ», που παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο

Μανώλης Δούνιας ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, αυτή τη φορά για χάρη του Μολιέρου. Θα ανεβάσουν το Φεβρουάριο στη σκηνή του Θεάτρου Κιβωτός τον «Ταρτούφο», την ίσως γνωστότερη θεατρική κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα. Εκτός από ρόλο σκηνοθέτη, ο Χειλάκης θα αναλάβει και ρόλο πρωταγωνιστή, υποδυόμενος τον Ταρτούφο, έναν υποκριτής, έναν ανήθικο άνθρωπος που παριστάνει τον ηθικό. Ένα ψευτοθρησκευόμενο επαρχιώτη που καταφέρνει να γοητεύσει με τις υποκριτικές επιδείξεις ευσέβειάς του τον Οργκόν, ένα πλούσιο Παριζιάνο αστό, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Άλκης Κούρκουλος. Ο Οργκόν αποφασίζει, λοιπόν, να τον φιλοξενήσει σπίτι του, καθώς τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια και να τον κάνει γαμπρό του.

Μαζί τους επί σκηνής: Αθηνά Μαξίμου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Ράνια Οικονομίδου, Άγγελο Μπούρα, Τσιμάρα Τζανάτο, Αλέξανδρο Βάρθη, Γιώργο Λιάντο και Φραγκίσκη Μουστάκη. Σκηνικά: Έλλη Παπαγεωργοκοπούλου. Χορογράφος: Θεμιστοκλής Παυλής. Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Βαμβακάρη.

Δείτε περισσότερα Galleries Δεσποινίς Τζούλια, Νέο Θέατρο Βασιλάκου

Ο Στρίντμπεργκ τοποθετεί τη δράση της Δεσποινίδος Τζούλια τη νύχτα του μεσοκαλόκαιρου, τη μικρότερη νύχτα του χρόνου. Μια νύχτα εκρηκτικής πυκνότητας, νύχτα γιορτής και μεθυσιού, νύχτα απογύμνωσης, πυρετού και αισθησιασμού» σημειώνει η σκηνοθέτις της παράστασης Λίλλυ Μελεμέ. «Με φόντο την ξέφρενη γιορτή των υπηρετών, μέσα στη πηχτή και πνιγηρή ατμόσφαιρα της κουζίνας που βρίσκεται στα έγκατα του αρχοντικού σπιτιού, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για ένα παιχνίδι χωρίς όρια και φραγμούς. Ένα ανελέητο και βασανιστικό παιχνίδι εξουσίας και εναλλαγής ρόλων, μια αδυσώπητη ερωτική μονομαχία με κοινή αφετηρία αλλά εντελώς διαφορετικούς στόχους.

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Κίτσου, Ορέστης Τζιόβας, Αμαλία Αρσένη.

Δείτε περισσότερα Galleries Η Τζέιν πήρε το όπλο της

Σ” έναν κόσμο παρανόμων, η δυναμική Τζέιν θα πρέπει να πάρει το όπλο της και να περάσει μέσα από τις σφαίρες για να επιβιώσει… Η Natalie Portman επιστρέφει σε ένα ουέστερν γεμάτο δράση και σασπένς!

Η Τζέιν Χάμον ζει σε μια φάρμα σε μια άγρια πεδιάδα της Δύσης με τον σύζυγό της, Μπιλ, και την μικρή τους κόρη. Όταν ο Μπιλ φτάνει βαριά τραυματισμένος στο σπίτι τους μετά από μια συνάντηση με τον αμείλικτο Τζον Μπίσοπ και τη συμμορία του, η Τζέιν ξέρει ότι ο Μπίσοπ δεν θα σταματήσει μέχρι όλη η οικογένεια πέσει νεκρή.

Στην απελπισία της, η Τζέιν στρέφεται για βοήθεια στον Νταν, έναν άνδρα από το παρελθόν της. Όσο οι δυο τους οχυρώνουν το σπίτι με θανάσιμες παγίδες, τα παλιά τους συναισθήματα ξαναφουντώνουν εν μέσω της καταιγιστικής δράσης και η Τζέιν θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στον άνδρα της και τον παλιό της έρωτα, σε μια μάχη για επιβίωση που θα σας κόψει την ανάσα.

Δείτε περισσότερα Galleries Trumbo

O εξαιρετικός Bryan Cranston (Χρυσή Σφαίρα για την τηλεοπτική σειρά Breaking Bad) ενσαρκώνει έναν ρόλο κομμένο και ραμμένα στα μέτρα του, πρωταγωνιστώντας ως διάσημος σεναριογράφος και μυθιστοριογράφος που βρέθηκε στη μαύρη λίστα του Χόλιγουντ το 1947 και κατάφερε παρ’ όλα αυτά να απογειώσει την καριέρα του. To Trumbo είναι μία συναρπαστική, αληθινή βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Jay Roach (Austin Powers, Meet the Parents) με συμπρωταγωνιστές τους Diane Lane (Unfaithful), John Goodman (Τhe Big Lebowski), Helen Mirren (The Queen) και την Elle Fanning (Maleficent).

Δείτε περισσότερα Galleries Μέσα στα εργαστήρια των αρχαίων, ΜΚΤ

Ο Νίκος Παπαδημητρίου έχει επιμεληθεί μια ξεχωριστή έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Από σήμερα μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, μπορείτε να «εισχωρήσετε» στα εργαστήρια των αρχαίων και να μάθετε πως κατασκευάστηκαν.

Συνδυάζοντας πρωτότυπα εκθέματα με ζωντανά εργαστήρια κατασκευής αρχαίων τεχνέργων, η νέα έκθεση, που απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, επιχειρεί να προσεγγίσει τον κόσμο των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από τα θαυμαστά έργα της αρχαιότητας, δηλαδή των επώνυμων και ανώνυμων τεχνιτών που είχαν το θεϊκό χάρισμα της έμπνευσης και της δημιουργίας.

Για είκοσι ημέρες, καλλιτέχνες και τεχνίτες, σε συνεργασία με αρχαιολόγους, θα παρουσιάζουν ζωντανά στο κοινό τον τρόπο δουλειάς των αρχαίων γλυπτών, αγγειοπλαστών και αγγειογράφων, χρυσοχόων και χαλκουργών.

Χρησιμοποιώντας παραδοσιακά εργαλεία (σμίλες, αμόνια, κεραμικούς τροχούς κτλ.) οι καλλιτέχνες θα μετατρέψουν το μουσείο σε ζωντανό εργαστήριο, όπου θα παράγουν αντικείμενα παρόμοια με τα αρχαία εκθέματα του μουσείου που θα παρουσιάζονται στον ίδιο χώρο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν τους καλλιτέχνες εν δράσει και να συζητούν μαζί τους.

Η έκθεση διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες: Μεταλλοτεχνία, Μαρμαροτεχνία, Κεραμική. Τα ονόματα των εργαστηρίων δόθηκαν από μυθικά πρόσωπα και θεούς τεχνίτες.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4

www.cycladic.gr

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00

Πέμπτη:10.00-20.00

Κυριακή: 11.00-17.00

Τρίτη κλειστά

Εισιτήριο: 3,5 €

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα