To Wagon Project ξεκινάει το ταξίδι του

#TheWagon

Το TEDxAthens, από την πρώτη στιγμή, ήθελε να αφήσει ένα απτό αποτύπωμα στην κοινωνία και να αναλάβει δράση εκτός της αίθουσας.

Το 2011 στηρίξαμε μέσω του TEDxAthens Challenge τις καινοτόμες εκπαιδευτικές ιδέες. Έναν χρόνο αργότερα, παρουσιάσαμε το Humangrid, έναν διαδικτυακό, διαδραστικό κατάλογο ενεργών ΜΚΟ και πρωτοβουλιών ανά την Ελλάδα.

Σήμερα το Human Grid

έχει χαρτογραφήσει πάνω από 230 εθελοντικές δράσεις σε όλη την χώρα, ενώ το 2013 παρουσίασε την πρώτη έρευνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία.

Μόλις πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια του φετινού συνεδρίου του TEDxAthens με θέμα «Conclusions», ανακοινώσαμε το νέο εγχείρημα της ομάδας μας, το The Wagon Project!

Το The Wagon Project θα είναι ένας τόπος συνάντησης, μια κινητή πλατφόρμα γνώσης και πληροφορίας, αλλά και ένας καταλύτης αλλαγής για τις τοπικές κοινωνίες που θα επισκεφθεί. Μέσα από μικρές τοπικές εκδηλώσεις στην λογική και το πνεύμα του ΤΕDx, θα φυτέψει σπόρους καινοτομίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας.

Θα γεφυρώσει εθελοντικές οργανώσεις και κινήματα πολιτών ανά την Ελλάδα, με στόχο να δημιουργήσει κανάλια επικοινωνίας, να τους μεταφέρει τεχνογνωσία, καλές πρακτικές και εκπαιδευτικά προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Ήδη ένας φίλος του TEDxAthens εμπνεύστηκε από την ιδέα και μας δώρισε το όχημα. Τώρα χρειαζόμαστε και την δική σου στήριξη. H crowdfunding καμπάνια μας είναι πλέον στον αέρα.

Το The Wagon Project περιμένει να το αγκαλιάσεις και να το αγαπήσεις με τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο, δίνοντας του ζωή!

Keywords
Τυχαία Θέματα