Tips για να κρατήσετε τους κοινούς σας φίλους μετά από έναν χωρισμό

17:53 7/4/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Πολλές φορές όταν διαλύεται μια σχέση, εκτός από το ότι έχετε να αντιμετωπίσετε τον χωρισμό, πρέπει να έρθετε αντιμέτωποι και με τους κοινούς φίλους. Πως λοιπόν θα μπορέσετε να ξεχάσετε τον πρώην σας, όταν έχετε τους ίδιους φίλους και κινδυνεύετε να τον βλέπετε σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις; Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε τις φιλίες σας, αλλά ταυτόχρονα να μην βλέπετε τον πρώην σας.

Κάθε φορά που θα είστε καλεσμένες σε ένα φιλικό σπίτι, μπορείτε να ρωτάτε, αν θα παρευρεθεί και ο πρώην σας. Αν σας πούνε ότι θα είναι και εκείνος, τότε δεν πρέπει

να νευριάσετε με τους φίλους σας που τον κάλεσαν, εξάλλου είναι και δικιά του παρέα. Αλλά και εκείνοι πρέπει να δείξουν κατανόηση, εάν επιλέξετε να μη πάτε στο πάρτι.

Να μην λέτε στους φίλους σας πράγματα που δεν θέλετε να διαρρεύσουν σε εκείνον. Μπορεί πριν να τα λέγατε όλα με τη παρέα σας, όμως μετά τον χωρισμό και εφόσον διατηρείτε τον ίδιο φιλικό κύκλο με τον πρώην σας, πρέπει να είστε πιο προσεκτικές. Αποφύγετε να αποκαλύπτετε πληροφορίες που ενδεχομένως αν τις μάθει εκείνος, θα αναταράξουν την ηρεμία ανάμεσα στους φίλου σας.

Αν έχετε ήδη βρει μια καινούρια σχέση, κρατήστε τη για λίγο καιρό μακριά. Δεν χρειάζεται να εμφανίσετε αμέσως την καινούρια σας σχέση στους κοινούς φίλους που έχετε με τον πρώην σας. Λογικό είναι να υπάρξει μια δυσαρέσκεια ή μια αρνητική προδιάθεση, μόνο και μόνο επειδή μπορεί να νιώθουν ότι προδίδουν τον πρώην σας. Περιμένετε μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα και τότε όταν νιώσετε ότι όλοι είναι έτοιμοι, εμφανίστε την καινούρια σας σχέση.

Μην περιμένετε από τους φίλους σας να διαλέξουν. Αν σας αγαπάνε και τους δύο, τότε δεν πρέπει να τους βάλετε στη δύσκολη θέση να διαλέξουν. Κατά πάσα πιθανότητα θα θέλουν να κάνουν παρέα και με τους δύο, γι αυτό και εσείς πρέπει να σεβαστείτε την επιλογή τους.

Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο και για εσάς και για τους φίλους σας. Εξάλλου οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσετε είναι λεπτές. Και στη χειρότερη αν όλα αποτύχουν, τότε δεχτείτε και τις απώλειες. Οι πραγματικοί φίλοι θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα και εσάς και τον πρώην σας, χωρίς να μπουν στη διαδικασία να διαλέξουν. Και να θυμάστε ότι όλες οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια για να διατηρηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα