Tips για να απολαύσετε το βραδινό σας ύπνο!

Αλλάζοντας τις καθημερινές σας συνήθειες.

Δεν είναι μόνο οι βραδινές συνήθειες, αυτές δηλαδή που έχετε πριν πέσετε για ύπνο, που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου σας αλλά οι συνήθειες όλης της ημέρας. Οι καθημερινές σας συνήθειες μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία σας όταν έρθει η ώρα να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας για να κοιμηθείτε. Διαβάστε παρακάτω πως θα πετύχετε τον καλύτερο δυνατό βραδινό ύπνο αλλάζοντας τις συνήθειες όλης της ημέρας.

Φροντίστε να είστε συνεπείς στην ώρα που θα ξυπνάτε το πρωί. Όταν αρχίσετε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα θα δείτε πως θα

ξυπνάτε κάθε μέρα με περισσότερη ενέργεια.

Μόλις ξυπνήσετε αφήστε το φυσικό φως να εισέλθει στο χώρο σας ή απλά ανάψγτε το φως. Έτσι θα αποκτήσετε ένα υγιή κύκλο ύπνου.

Ξεκινήστε την ημέρα σας αφού έχετε πάρει μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε θετικά για την ημέρα που έρχεται.

Αντί για δεύτερο καφέ το απόγευμα επιλέξτε να πιείτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Θα σας δώσει ενέργεια και είναι λιγότερο πιθανό να επηρεάσει τον ύπνο σας το βράδυ.

Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά οξέα ω3 που μπορούν να μειώσουν τα προβλήματα ύπνου.

Δεν έχει σημασία αν είναι πρωί, μεσημέρι ή βράδυ απλά γυμναστείτε. Επιλέξτε τη γιόγκα αν πρόκειται να γυμνάζεστε αργά το βράδυ.

Πάρτε αρκετό χρόνο το βράδυ για να χαλαρώσετε, κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο σας ηρεμεί.

Μετά από μια κουραστική μέρα μπορείτε να πιείτε λίγο αλκοόλ για να σας χαλαρώσει. Προσοχή όμως γιατί το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τον κύκλο του ύπνου και να επηρεάσει αρνητικά το πρωινό σας ξύπνημα.

Απενεργοποιήστε όλες τις συσκευές, που μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σας, όπως τηλεόραση και κινητό τηλέφωνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα