Lake House στο Μεξικό

Στις όχθες της λίμνης Chapala κοντά στην πόλη San Juan Cosala στο Μεξικό, σε μία ιδιόκτητη έκταση 2,700 τμ, βρίσκεται μία εξοχική κατοικία 680 τμ. με σύγχρονο design το οποίο εκμεταλλεύεται τα οφέλη του βιοκλιματικού σχεδιασμού, μένοντας δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα, δέχοντας ως παθητικός οργανισμός την ηλιακή και αιολική ενέργεια όπως και πολλές ακόμα παραμέτρους. Οι ιδιοκτήτες είναι μία πολυμελής οικογένεια η οποία ζήτησε

από τους αρχιτέκτονες να βασίσουν το σχεδιασμό της κατοικίας σύμφωνα με την ανάγκη τους για λειτουργικότητα, άνεση και ιδιωτικότητα, όπως και έγινε. Σε αντίθεση με μία μόνιμη κατοικία, υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι χώροι, «κρυφά» μονοπάτια που εξάπτουν την περιέργεια της ανακάλυψης και την επιθυμία επαφής με τη φύση. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων υπήρξε νούμερο ένα προτεραιότητα στην κατασκευή της κατοικίας, λόγω της τοποθεσίας της, με τελικό αποτέλεσμα ένα υπέροχο συγκρότημα που «συνεργάζεται» με τη φύση χωρίς να την επιβαρύνει.

1 ΑΠΟ 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Η πέτρα είναι ένα φυσικό δομικό υλικό, κατάλληλο για κατασκευές στη φύση. Χρησιμοποιήθηκε σε αρκετά σημεία της κατοικίας.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ο μελετημένος προσανατολισμός, η φυσική σκίαση και τα ανοίγματα σε συγκεκριμένα σημεία μαρτυρούν τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου.

Δείτε περισσότερα Galleries

Οι ουδέτεροι χρωματισμοί, το μοντέρνο design και μία μικρή πισίνα συνθέτουν μία πολυτελή εικόνα με φόντο την υπέροχη θέα της λίμνης.

Δείτε περισσότερα Galleries

Η κατοικία χωρίζεται σε τρία ξεχωριστά κομμάτια με δύο ορόφους. Το ισόγειο είναι σχεδιασμένο ώστε να θυμίζει εξωτερικό χώρο. Δεν υπάρχουν χωρίσματα μεταξύ του σαλονιού, κουζίνας και της τραπεζαρίας, ενώ τα μεγάλα ανοίγματα το φέρνουν κοντά στη φύση.

Δείτε περισσότερα Galleries

Η μοντέρνα τραπεζαρία βρίσκεται σε ένα διαμπερές σημείο, από το οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει ανενόχλητα τη θέα.

Δείτε περισσότερα Galleries

Το μοντέρνο decor αποτελείται από λιτές γραμμές, ανάλαφρα έπιπλα και ουδέτερους χρωματισμούς.

Δείτε περισσότερα Galleries

Πίσω από το λευκό σαλόνι βρίσκεται ένα ξύλινο deck δημιουργώντας μία retro αίσθηση σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία.

Δείτε περισσότερα Galleries

Το λευκό επικρατεί σε όλους τους χώρους της κατοικίας, το ίδιο και στο δωμάτιο του ξενώνα. Ο συνδυασμός με το ξύλο και τα χαρούμενα χρώματα εντυπωσιάζει.

Δείτε περισσότερα Galleries

Στο master bedroom, επικρατούν υπόλευκες αποχρώσεις και οι ουδέτεροι τόνοι του ξύλου. Το κόκκινο χρώμα και τα πολύχρωμα μοτίβα στα υφάσματα, χαρίζουν ζωντάνια στο χώρο.

Δείτε περισσότερα Galleries

Η πλάγια όψη της κατοικίας δείχνει με περισσότερη σαφήνεια τη συνολική εικόνα της.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: design, βιοκλιματικός σχεδιασμός, εξοχική κατοικία

Keywords
Τυχαία Θέματα