Joan Didion: ποια είναι η 80χρονη πρωταγωνίστρια της καμπάνιας του οίκου Céline

Το μυαλό είναι -ή πρέπει να επιδιώκουμε να είναι- το πιο ελκυστικό όργανο μιας γυναίκας. Ο οίκος Céline έρχεται να το προσυπογράψει αυτή τη θέση, επιλέγοντας ως κεντρικός πρόσωπο της καμπάνιας του για την Άνοιξη του 2015 μια από τις ισχυρότερες πένες των ΗΠΑ, την 80χρονη συγγραφέα και διανοούμενη Joan Didion.

Ποια είναι η σικάτη και σαγηνευτική κεντρική persona του οίκου; Πρόκειται για μια άκρως σημαντική λογοτεχνική φωνή της σύγχρονης Αμερικής, με τεράστια φήμη συνοδευμένη

με μεγατόνους θαυμασμού και λατρείας. Η Didion χαίρεται εν ζωή αίγλη και δάφνες που απολαμβάνει κάποιος μετά θάνατον παραδοσιακά. Με θρυλικό στιλ και εμφανίσεις που άφησαν ιστορία, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στον χωροχρόνο της καλαισθησίας.

Η επικεφελής σχεδιάστρια του οίκου, Phoebe Philo, εντόπισε την πλέον κατάλληλη περίπτωση στο πρόσωπο της Didion, εκτιμώντας το απαράμιλλο γούστο της και τον οξυδερκή λόγο της. O οίκος είναι ο ορισμός της sophisticated γαλλικής φινέτσας και αφουγκραζόμενος τη νέα διαφημιστική τάση που υπαγορεύει ηλικιωμένα πρόσωπα-statement ως κεντρικά πρόσωπα καμπάνιας (η Lanvin χρησιμοποιεί την 82χρονη Jacqueline Murdock) έδωσε στην εμβληματική Didion το ρόλο που της άξιζε.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν η πρώτη φορά που η γοητευτική Αμερικανίδα μπαίνει σε ρόλο μοντέλου. Στα 80’s είχε μάλιστα φωτογραφηθεί με την κόρη της, Quintana Roo η οποία πέθανε το 2005. Μετά το χαμό του συζύγου μάλιστα, έγραψε τη «χρονιά της μαγικής σκέψης» ένα βιβλίο που χαρακτηρίστηκε από τους New York Times ως «ένα ανεξίτηλο πορτρέτο της απώλειας».

Έχοντας δουλέψει ένα διάστημα ως ρεπόρτερ, περιγράφει χαρακτηριστικά την προετοιμασία της βαλίτσα της.

2 φούστες
2 ζέρσεϊ ή κορμάκια
1 πουλόβερ
2 ζευγάρια παπούτσια
Καλσόν, Σουτιέν, Νυχτικό
Τσιγάρα
Μπέρμπον
Τσαντάκι με: σαμπουάν, οδοντόβουρτσα/οδοντόπαστα, σαπούνι της Basis, ξυραφάκι, αποσμητικό, ασπιρίνες, φάρμακα, Tampax, κρέμα προσώπου, πούδρα, baby oil
Κουβέρτα μοχέρ
Γραφομηχανή
2 σημειωματάρια & στυλό
Κλειδιά σπιτιού

«Αυτή η λίστα ήταν καρφιτσωμένη στο εσωτερικό της ντουλάπας μου στο Hollywood εκείνα τα χρόνια που ήμουν λίγο ή πολύ ρεπόρτερ. Η λίστα με βοηθούσε να φτιάχνω βαλίτσα χωρίς να σκέφτομαι, για οποιαδήποτε αποστολή. Να σημειωθεί η εσκεμμένη ανωνυμία της εμφάνισης: γράφοντας μια φούστα, ένα κορμάκι και καλσόν μπορούσα να είμαι προετοιμασμένη για όλο το φάσμα της παγκόσμιας κουλτούρας. Να σημειωθεί και η μοχέρ κουβέρτα για τις πτήσεις χωρίς κουβέρτες και για τα δωμάτια ξενοδοχείων με σταθερό κλιματισμό. Να σημειωθεί το μπέρμπον για το ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου. Να σημειωθεί η γραφομηχανή για το αεροδρόμιο, για την επιστροφή: η ιδέα ήταν να μπαίνω στο νοικιασμένο αυτοκίνητο, να κάνω check in, να βρίσκω ένα παγκάκι και να ξεκινάω με τις σημειώσεις της ημέρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα