B. B. King: έφυγε ο βασιλιάς των blues

Ο «Βασιλιάς των Blues», όπως ήταν γνωστός ο B.B.King, έφυγε χθες στα 90 του στο Las Vegas. Την είδηση ανακοίνωσε ο δικηγόρος και φίλος του Μπρεντ Μπράϊσον, δηλώνοντας πως πέθανε ήσυχα στον ύπνο του. Ο B. B. King έπασχε πολλά χρόνια από διαβήτη τύπου Β και μάλιστα ήταν γνωστές οι προσπάθειες ενημέρωσης και αφύπνισης για τη νόσο από μέρους του.

Ο Riley B. King,

γνωστός σαν B. B. King, γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1925. Ήταν αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός, από τους πιο γνωστούς μουσικούς της μπλουζ στον κόσμο. Σήμα κατατεθέν του B. B. King ήταν η κιθάρα του, Lucille, μια special Gibson που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη δεκαετία του 1950. Το B.B. σήμαινε «Blues Boy», το παιδί των μπλουζ που ξεκίνησε την καριέρα του μέσα στο γκέτο από μικρά μπαράκια και κλαμπ.

Τη δεκαετία του 1950 αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B μουσικής, με επιτυχίες όπως το You Know I Love You, Woke Up This Morning, Please Love Me, When My Heart Beats like a Hammer, Whole Lotta Love. Όταν το ’69 άνοιξε τη συναυλία των Rolling Stones, η θέση του παγιώθηκε και η καριέρα του εκτοξεύτηκε. Για 35 χρόνια, από το 1950 έως το 1985, εμφανίστηκε στον πίνακα των charts του Billboard για την R&B 74 φορές.

Οι επόμενες δεκαετίες υπήρξαν πιο φειδωλές μουσικά, αλλά με έντονη τηλεοπτική παρουσία από μέρους του King. Στα 80 του πια, έπαιξε στο Sheffield ξεκινώντας την τελευταία του περιοδεία που κατέληξε τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου στο Στάδιο Wembley. Είχε άδεια πιλότου, ήταν τζογαδόρος και χορτοφάγος, δεν έπινε αλκοόλ μα ούτε κάπνιζε.

Keywords
Τυχαία Θέματα