All Time Classic γιορτινές ταινίες για να δείτε αυτές τις ημέρες

11:17 1/1/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από αυτή των γιορτών για χουχούλιασμα, ταινίες και καλή παρέα. Υπάρχουν κάποιες all time classic ταινίες που ανάλογα με τη διάθεση και το κινηματογραφικό μας background πρέπει να δούμε. Πάρτε ιδέες και πατήστε το Play.

1 ΑΠΟ 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Το Home Alone

δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα καθώς είναι από τις must see ταινίες των γιορτών. Παραγωγή του 1990, προκάλεσε φρενίτιδα όταν βγήκε στη μεγάλη οθόνη με τον 9χρονο τότε Macaulay Culkin σε ρεσιτάλ διαολιάς και ερμηνείας.

Δείτε περισσότερα Galleries

Στο Θαύμα της 34ης Οδού, μιας παραγωγής του 1947, ο Αη Βασίλης Έντμοντ Γκουέν πιστεύει πως είναι ο πραγματικός και μάλιστα προσπαθεί να πείσει και τη μικρή Natalie Wood σε μια προσπάθεια ανάκτησης του αυθορμητισμού και της παιδικής της φαντασίας. Δεν αργούν να έρθουν τα μπλεξίματα με το νόμο για τον καλοκάγαθο πρωταγωνιστή μα και τα Όσκαρ για την ταινία, μιας και κατέκτησε αβίαστα 3 αγαλματίδια και προβάλλεται ανεξαιρέτως κάθε Χριστούγεννα στην Αμερικανική τηλεόραση.

Δείτε περισσότερα Galleries

Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς έχει μεταφερθεί στην οθόνη αναρίθμητες φορές. Μένουμε στη εκδοχή του 1988 και σε μια μοντέρνα μεταφορά της κλασικής ιστορίας του Σκρούτζ με τον Bill Murray να ενσαρκώνει έναν μοναδικό Χριστουγεννιάτικο αντιήρωα. Στην ταινία Scrooged τα 3 φαντάσματα του παρελθόντος επισκέπτονται τον κυνικό τηλεοπτικό μεγαλοπαραγωγό και όλα ανατρέπονται.

Δείτε περισσότερα Galleries

Mickey“s Christmas Carol: άλλη μια, αυτή τη φορά μικρού μήκους εκδοχή, της γνωστής χριστουγεννιάτικης ιστορίας σε σκηνοθεσία Burny Mattinson με τον Μίκυ να κάνει ουσιαστικά την πρωταγωνιστική του επανεμφάνιση στη μεγάλη οθόνη μετά από 30 χρόνια.

Δείτε περισσότερα Galleries

Τα Γκρέμλινς (1984) κατάφεραν να κατακτήσουν την κορφή της πυραμίδας των soft horror movies της δεκαετίας του 80. Παραμονή Χριστουγέννων. Σε μία ήσυχη επαρχιακή πόλη, ο Μπίλι δέχεται σαν δώρο από τον πατέρα του το γκρέμλιν, ένα μικρό, χαριτωμένο κατοικίδιο. Οι οδηγίες σαφείς: δεν πρέπει ποτέ να βραχεί ή να ταϊστεί μετά τα μεσάνυχτα. Η ανυπακοή του μικρού δεν αργεί να φέρει φρικιαστικά μα cult αποτελέσματα.

Δείτε περισσότερα Galleries

Στην ταινία «White Christmas» δύο ζευγάρια φίλων μουσικών ταξιδεύουν στο Vermont για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ. Πρόκειται για το μιούζικαλ του 1954 στο οποίο ακούγεται πρώτη φορά το ομώνυμο τραγούδι στην εκδοχή που το ξέρουμε και το τραγουδάμε.

Δείτε περισσότερα Galleries

Love Actually: η αθεράπευτα ρομαντική χριστουγεννιάτικη ταινία του Richard Curtis με φόντο το στολισμένο Λονδίνο, απέδειξε πως αντέχει σε αδυσώπητες επαναλήψεις κάνοντας τις ιστορίες των πρωταγωνιστών κάθε φορά πιο ικανές προς ταύτιση. Οι 5 ιστορίες που κλιμακώνονται και το πλούσιο καστ, τοποθετεί την ταινία στη λίστα με τις most seen χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Δείτε περισσότερα Galleries

Nightmare before Christmas: σε ταινία που ο πρωταγωνιστής είναι ο Τζακ ο Σκελετός, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως δεν μιλάμε για μια ακόμη κλασική χαρούμενη ταινία. Η μεγάλη παρανόηση που ακολουθεί αυτή την ταινία είναι πως έχει σκηνοθετηθεί από τον Tim Burton. Παρόλο που η αισθητική της θυμίζει τον ιδιόμορφο Αμερικανό, σκηνοθέτης της είναι ο Henry Selick, ενώ ο Burton περιορίστηκε στο ρόλο του παραγωγού. Plus: το εξαιρετικό soundtrack του Danny Elfman.

Δείτε περισσότερα Galleries

The Polar Express :η κομπιουτερίστικη υπερπαραγωγή του Robert Zemeckis με τον Tom Hanks να υποδύεται 6 ρόλους, από το ίδιο το αγόρι έως τον Άγιο-Βασίλη! Γυρίστηκε το 2004 και πραγματεύεται σε ονειρικό πλαίσιο την ιστορία ενός δύσπιστου αγοριού που μπαίνει στο τρένο με προορισμό τον Βόρειο Πόλο και τα θαύματα των Χριστουγέννων.

Δείτε περισσότερα Galleries

It’s a wonderful life: το κατεξοχήν αριστουργηματικό χριστουγεννιάτικο δράμα του Frank Capra «Μια υπέροχη Ζωή» που προτάθηκε για 5 βραβεία Όσκαρ, στην εποχή του θεωρήθηκε εμπορική αποτυχία. Παρόλα αυτά, η ιστορία του άνδρα που απαρνήθηκε τα όνειρά του για να βοηθήσει τους άλλους , κατέταξε την ταινία στην 11η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και κατέκτησε την 1η θέση ως η ταινία με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: χριστούγεννιάτικες ταινίες

Keywords
Τυχαία Θέματα