8 σημάδια που δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να αλλάξετε τη beauty ρουτίνα σας

Η ώρα του αποχωρισμού δεν έρχεται μόνο για τις σχέσεις αλλά και για τη beauty ρουτίνα μας και τις συνήθειες που αυτή περιλαμβάνει.

1. Το δέρμα σας αρχίζει να αντιδρά στα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ.
Αν έχετε την ίδια ενυδατική κρέμα από όταν θυμάστε τον εαυτό σας, αν ξαφνικά το δέρμα σας αντιδρά στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, έχει φτάσει ξεκάθαρα η κατάλληλη στιγμή να τα πετάξετε και να δοκιμάσετε κάτι νέο. Βέβαια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι αυτό το συγκεκριμένο

προϊόν που προκαλεί τα «ξεσπάσματα» και αν τυχόν το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, πριν προμηθευτείτε με τα καινούργια σας beauty products, κλείστε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σας.

2. Δεν θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που αγοράσατε lipstick.
Να είστε προσεκτικές με τα υγρά και κρεμώδη καλλυντικά -είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων. Αν δεν θυμάστε πότε αγοράσατε το τελευταίο σας lipstick, μόλις διαβάσετε και τις παρακάτω γραμμές, τρέξτε στο νεσεσέρ σας, βγάλτε το και πετάξτε το!

3. Το δέρμα σας δεν λάμπει πια.
Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε βρει τη μαγική ισορροπία στην περιποίηση του προσώπου μας όταν βλέπουμε ότι σταδιακά η όψη της επιδερμίδας μας βελτιώνεται. Αν μια μέρα, παρατηρήσετε ότι αυτό δεν συμβαίνει πια, τότε ίσως το δέρμα σας σάς «φωνάζει» να αλλάξετε τις συνήθειές σας. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αρχίζει να έχει ανάγκες που δεν τις είχε παλιότερα και αυτές καλύπτονται με νέα, διαφορετικά προϊόντα. Χωρίς να θέλουμε να σας χαλάσουμε τη διάθεση, ίσως είναι ώρα να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε και κάποια προϊόντα αντιγήρανσης.

4. Δεν έχετε αρχίσει να χρησιμοποιείτε κρέμα ματιών ακόμα!
Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για τη σωστή περιποίηση του δέρματος, αλήθεια! Από τη στιγμή που κλείνουμε τα 20 και μετά, βοηθάμε πολύ την επιδερμίδα μας αν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε, αρχικά, ένα ελαφρύ προϊόν για τα μάτια, τουλάχιστον μετά από «κουραστικές» νύχτες ή όταν έχουμε πολύ πρωινό ξύπνημα.

5. Ξέρετε ότι ένα προϊόν έχει λήξει αλλά το κρατάτε γιατί είναι πολύ ακριβό.
Κατανοητό! Ως ένα βαθμό όμως! Γιατί οι συνέπειες της χρήσης ληγμένων προϊόντων θα σας κοστίσουν πολύ περισσότερο από αυτή τη μάσκα προσώπου, για παράδειγμα, που αγαπάτε τόσο πολύ.

6. Δεν αλλάζετε τα προϊόντα ομορφιάς ανάλογα με τις αλλαγές του κλίματος.
Μπορεί να μην έχουμε τέσσερις εποχές το χρόνο τόσο ξεκάθαρα όσο στο παρελθόν, αλλά το κλίμα εξακολουθεί να αλλάζει. Το καλοκαίρι είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε πιο light προϊόντα και τα πιο πλούσια και «δυνατά» να τα κρατάμε για τις πιο βροχερές εποχές! Το ίδιο ισχύει και για τους τόνους και τις αποχρώσεις στα προϊόντα μακιγιάζ.

7. Κάνετε καθημερινά το ίδιο makeup look.
Όλες «κολλάμε» με ένα συγκεκριμένο makeup look που ξέρουμε ότι μας κολακεύει και θα μας σώζει πάντα, όμως, δεν χάνουμε κάτι να δοκιμάσουμε και κάποιο νέο style ή χρώμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μία πιο παιχνιδιάρικη πινελιά χρησιμοποιώντας ένα eyeliner σε ένα βαθύ βιολετί χρώμα, αντί του μαύρου. Θα σας δώσει έναν πιο casual αέρα και θα τονίσει πολύ γλυκά τα καστανά σας μάτια.

8. Τα προϊόντα σας μυρίζουν κάπως… αστεία!
Ή έχετε προσέξει ότι τα έλαια έχουν αρχίσει να διαχωρίζονται το ένα από το άλλο! Αυτό συνήθως σημαίνει ότι έχει περάσει η ημερομηνία λήξης, οπότε δεν είναι πολύ καλή ιδέα να τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα