7+1 πολιτιστικές «διαδρομές» που σας προτείνουμε

Στη μεγάλη οθόνη: Η Melissa McCarthy γίνεται κατάσκοπος και περιστοιχίζεται από τους Jude Law και Jason Statham, ο Hugh Grand γίνεται καθηγητής (σχεδόν) με το ζόρι, ενώ ο Chris Evans

μεταμορφώνεται σε έναν σεναριογράφο που δεν πιστεύει στον έρωτα, κι όμως ερωτεύεται. Στη μικρή οθόνη: Ο OTE TV έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα ταινιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Στη σκηνή: Ο Robbie Williams έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί για πρώτη φορά την Κορεάτισσα Young Jean Lee. Στην ταράτσα: της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών θα προβληθούν για δύο βραδιές ταινίες με θέμα τον ερωτισμό και τη σεξουαλικότητα, όπως το Shame (με τον Michael Fassbender).

1 ΑΠΟ 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Robbie Williams Live

Το Rockwave Festival παρουσιάζει τον Robbie Williams, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αυτό το Σάββατο 20 Ιουνίου στο Terravibe Park.

Το βίντεο-αφιέρωμα προς από τον ίδιο στους Έλληνες θαυμαστές του: https://www.youtube.com/watch?v=PEnuM67qxBI&feature=youtu.be

ΤerraVibe Park: 37Ο Χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, Μαλακάσα

Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 60€.

Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366

Θεσσαλονίκη: Τicket House, Πλ. Αριστοτέλους 5

ΓΕΡΜΑΝΟΣ (σε όλη την Ελλάδα)

ΟΤΕ (σε όλη την Ελλάδα)

Δείτε περισσότερα Galleries Ο ΟΤΕ TV γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής

Ένα αφιέρωμα έχει ετοιμάσει το ΟΤΕ CINEMA 2 με αγαπημένα μιούζικαλ και μουσικά ντοκιμαντέρ, όπως το West Side Story, το Walk the Line, το Searching for Sugarman και το 20.000 Days on Earth, αλλά και ροκ μουσική με την 30η Τελετή του Rock & Roll Hall of Fame, το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μουσικής.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν, ξεχωρίζουν το θρυλικό και βραβευμένο με 10 Όσκαρ West Side Story (20 Ιουνίου, 12.00), το ντοκιμαντέρ Michael Jackson: The Life of an Icon με πρωτότυπο υλικό και συνεντεύξεις από την οικογένεια Τζάκσον (20 Ιουνίου, 14.30), το εξαιρετικό Walk the Line για τη ζωή του Τζόνι Κας, που χάρισε στην Ρις Γουίδερσπουν το πρώτο της Όσκαρ (20 Ιουνίου, 17.15), το κλασικό μιούζικαλ με την Τζούλι Άντριους Η Μελωδία της Ευτυχίας (21 Ιουνίου, 10.00) και το βραβευμένο με Όσκαρ νοκιμαντέρ Ψάχνοντας τον Sugar Man για τον μυστηριώδη Sixto Rodriguez, μεγάλο ροκ σταρ των 70s στην Νότιο Αφρική (21 Ιουνίου, 15.00).

Πρεμιέρα κάνουν το ντοκιμαντέρ 20.000 Days on Earth για τον Nick Cave (21 Ιουνίου, 20.00), το πολυβραβευμένο μουσικό δράμα Marina (20 Ιουνίου, 22.00), καθώς και η 30η τελετή του θρυλικού Rock and Roll Hall Of Fame την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 22.00.

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema: Spy

Η Σούζαν Κούπερ (Μελίσα ΜακΚάρθι) είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει κυρίως δουλειά γραφείου, και ταυτόχρονα ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές.

Όταν ο συνεργάτης της (Τζουντ Λο) εξαφανίζεται και ένας ακόμη κορυφαίος πράκτορας (Τζέισον Στέιθαμ) βρίσκεται επίσης σε κίνδυνο, η Σούζαν δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια κρίσιμη μυστική αποστολή.

Ως μυστική πράκτορας πλέον, θα χρειαστεί να εισχωρήσει στον κόσμο μίας θανάσιμης εμπόρου όπλων (Ρόουζ Μπερν) έτσι ώστε να αποτρέψει μια επικείμενη παγκόσμια καταστροφή. (Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema: Entourage

Το «Entourage» συγκεντρώνει στη μεγάλη οθόνη το αυθεντικό καστ της επιτυχημένης σειράς: Κέβιν Κόνολι, Έιντριαν Γκρένιερ, Κέβιν Ντίλον, Τζέρι Φεράρα και Τζέρεμι Πίβεν.

Ο αστέρας του κινηματογράφου Βίνσεντ Τσέιζ (Γκρένιερ) μαζί με τον Έρικ/I (Κόνολι), τον Τέρτλ (Φεράρα) και τον Τζόνι/Ντράμα (Ντίλον), επιστρέφουν, έχοντας πάντα στο πλάι τους τον ατζέντη του Βινς, Άρι Γκολντ (Πίβεν).

Με την πάροδο του χρόνου, οι φιλοδοξίες και οι στόχοι έχουν αλλάξει, αλλά ο δεσμός τους παραμένει ισχυρός.

Συμπρωταγωνιστούν ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον και ο Χέιλι Τζόελ Όσμεντ, ως πατέρας και γιός (Λάρσεν και Τράβις ΜακΚρέντλ). Σκηνοθετεί ο Νταγκ Έλιν, ενώ ανάμεσα στους παραγωγούς είναι και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ.(Tanweer)

Δείτε περισσότερα Galleries Φεστιβάλ Αθηνών: Straight White Men

Κεντρική μορφή της νεοϋορκέζικης θεατρικής σκηνής, η Γιανγκ Τζην Λη έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, καλεσμένη του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η κορεατικής καταγωγής συγγραφέας, σκηνοθέτις και παραγωγός ταινιών πραγματεύεται στα έργα της το ζήτημα της ταυτότητας, σε όλες τις όψεις του –εθνική, κοινωνική, σεξουαλική–, αμφισβητώντας τις κυρίαρχες αξίες των σύγχρονων νεοφιλελεύθερων κοινωνιών.

Tι γίνεται όταν κάποια στιγμή χάνουμε το πιο μεγάλο μας προνόμιο: το να ξεχνούμε ότι είμαστε προνομιούχοι; Αυτή η αναπάντεχη ερώτηση βρίσκεται στην αφετηρία του Straight White Men, που εστιάζει στο ανδρικό πρότυπο των δυτικών κοινωνιών: τoν λευκό, ετεροφυλόφιλο άντρα.

Σαν μακρινός απόηχος του έργου του Άρθουρ Μίλλερ Ο θάνατος του εμποράκου, με τις συγκρούσεις μιας οικογένειας της λευκής μεσαίας τάξης στη μεταπολεμική Αμερική, η παράσταση τοποθετεί στη σκηνή μιαν αντίστοιχα τυπική, σύγχρονη αμερικανική οικογένεια: ένας πατέρας και τρεις γιοι σε έναν ηθελημένα συμβατικό σκηνικό χώρο, με στολισμένο το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τι θα συμβεί όταν ο ένας γιος αμφισβητήσει τις προσδοκίες που είχε γι’ αυτόν η οικογένεια;
Η Γιανγκ Τζην Λη έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο περιπετειώδης θεατρική συγγραφέας της γενιάς της» από τους New York Times και ως «μια από τις καλύτερες πειραματιζόμενες θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής» από το Time Out New York. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει δέκα παραστάσεις στη Νέα Υόρκη με τον θίασο Young Jean Lee’s Theatre Company, ενώ έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από τριάντα πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Σκηνοθεσία Young Jean Lee

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 (Η): 22-24 ΙΟΥΝΙΟΥ / www.greekfestival.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema:ΣΦΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Ένας συγγραφέας του Χόλλυγουντ αναγκάζεται από τον ατζέντη του να γράψει μια ρομαντική ταινία. Το μόνο πρόβλημα του… είναι ότι δεν πιστεύει καν στον έρωτα. Η άποψη του θα ανατραπεί όταν γνωρίσει μια όμορφη γυναίκα που θα του πάρει τα μυαλά, και θα κάνει τα πάντα για να την διεκδικήσει.

Πρωταγωνιστεί ο Κρις Έβανς (Κάπταιν Αμέρικα, Εκδικητές) και η Μισέλ Μόναχαν (True Detective, Source Code). (18/6, ΝΕΟ Films)

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema: Καθηγητής με το ζόρι

Κάποτε, ο σεναριογράφος Κιθ Μάικλς (Χιου Γκραντ) τα είχε όλα- μία Χρυσή Σφαίρα, μια τεράστια επιτυχία κι ανεξάντλητα αποθέματα Βρετανικού χιούμορ και γοητείας. Τώρα είναι χωρισμένος, πλησιάζει τα πενήντα, δεν έχει γράψει τίποτα καλό εδώ και χρόνια κι έχει χρεοκοπήσει.

Ο ατζέντης του, του βρήκε κάτι- δυστυχώς, είναι αρκετά μακριά από το Χόλιγουντ. Ένα πανεπιστήμιο στη Νέα Υόρκη ψάχνει καθηγητές σεναρίου, και ο Κιθ δεν μπορεί να αρνηθεί. Εκεί ανακαλύπτει ότι το άστρο του δεν έχει ξεφτίσει τελείως.

Παράλληλα, γνωρίσει τη Χόλι (Μαρίσα Τομέι), μία single μητέρα που κάνει δύο δουλειές για να πάρει το πτυχίο της. Θα τους ενώσει η ανάγκη για μια δεύτερη ευκαιρία. Η διδασκαλία τον έχει βοηθήσει να γίνει καλύτερος άνθρωπος και βρίσκεται στο δίλημμα να γίνει καλύτερος ή να γυρίσει στην παλιά λαμπερή του ζωή.

Αυτή είναι η τέταρτη συνεργασία του Χιου Γκραντ με το Μαρκ Λόρενς (μετά τα: Τα Μάθατε για τους Μόργκανς;, Music & Lyrics, Δύο εβδομάδες προθεσμία).

«Όλοι έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας στη βιομηχανία του θεάματος. Η ταινία το σατιρίζει, αλλά νομίζω πως τελικά αυτό συμβαίνει σε όλους τους εργασιακούς χώρους» λέει ο Χιου Γκραντ.

Συμπρωταγωνιστούν: Άλισον Τζάνεϊ, Τζέι Κέι Σίμονς, Κρις Έλιοτ, Μπέλα Χίθκοτ. (Seven & Spentzos Films)

Δείτε περισσότερα Galleries Στέγη Γραμμάτων &Τεχνών: Erotica

Σινεμά μέχρι αργά

19 – 20 Ιουνίου 2015 | Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

23.30 – 05.00 Ταράτσα

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο και τη Lifo, προτείνει δύο νύχτες με ταινίες που υμνούν τον ερωτισμό, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου, στην ταράτσα της Στέγης με θέα όλη την Αθήνα, συνοδεία ποτού και φαγητού.

Μία ιστορική αναδρομή σε ταινίες από την εποχή του κινηματογράφου του 1950 με το A song of Love του Jean Genet έως το Shame του Steve McQueen του 2011, ανακαλύψτε τα ερωτικά διαμάντια των τελευταίων δεκαετιών, απενοχοποιημένα.

Μόνο για ενήλικες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 19 Ιουνίου
A song of love (1950) του Jean Genet (26′, βωβό)
Vampyros Lesbos (1971) του Jesus Franco (89′, με αγγλικούς υπότιτλους)
Shortbus (2006) του John Cameron Mitchell (101′, με ελληνικούς υπότιτλους)
Shame (2011) του Steve McQueen (101′, με ελληνικούς υπότιτλους)

Σάββατο 20 Ιουνίου
Diary of a nudist (1961) του Doris Wishman (72′, στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους)
Pink Narcissus (1971) του James Bidwood (64′, βωβό)
Balkan Erotic epic (2007) της Marina Abramović (29′, στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους)
Woman in the dunes (1964) του Hiroshi Teshigahara (147′, με ελληνικούς υπότιτλους)

Τιμές εισιτηρίων: 7 € ανά ημέρα.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, ατζέντα, έξοδος, θέατρο, σινεμά, Φεστιβάλ Αθηνών, ψυχαγωγία

Keywords
new york times, jude law, jason statham, chris evans, ote tv, robbie williams, ticket house, οτε tv, michael jackson, ρις γουίδερσπουν, nick cave, new york, source code, melissa, mccarthy, law, jason, hugh, evans, ote, ελλαδα, αθηνα, lee, shame, live, rockwave, festival, ιουνίου, https, youtube, χλμ, ticket, house, τηλ, οτε, cinema, west, earth, ροκ, rock, fame, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, jackson, life, icon, κας, ρις, sugar, σταρ, nick, δραμα, spy, cia, συμμετοχή, odeon, entourage, white, men, york, times, time, νέα, films, κιθ, single, δίλημμα, music, lyrics, ωναση, lifo, love, mcqueen, jesus, john, james, tags, θεατρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεσσαλονικη, rockwave 2011, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, madwalk, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, shame, ote tv, lyrics, οτε tv, βιντεο, entourage, αφρικη, γυναικα, δουλεια, εξοδος, θανατος, θεμα, μητερα, μουσικη, ντοκιμαντερ, σινεμα, σταρ, σφαιρα, ταινιες, φεστιβαλ αθηνων, cinema, cia, earth, icon, james, lifo, mcqueen, music, ote, rockwave, time, times, youtube, αμερικη, ανθρωπος, ατζεντα, αφορμη, εβδομαδες, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, δεντρο, δυστυχως, δειτε, δίλημμα, ευκαιρια, ελιν, εργα, εποχη, επιτυχια, ερχεται, ζωη, ιδιο, θεα, κας, κιθ, λορενς, μακρια, μελωδια, μιουζικαλ, μορφη, νεα υορκη, παντα, οθονη, οικογενεια, ομορφη, πρωι, πτυχιο, ρις γουίδερσπουν, ρις, ροκ, σαββατο, σεξουαλικοτητα, συμμετοχή, τιμη, τηλ, ισχυρος, φεστιβαλ, φορα, χιουμορ, χλμ, χρυση, white, class, chris evans, δουλειες, love, evans, fame, festival, john, house, ηρωας, https, hugh, χωρα, ιουνίου, jackson, jason, jason statham, jesus, jude law, κυριακη, law, lee, λευκο, life, nick, mccarthy, melissa, men, michael jackson, μυαλα, new york times, new york, nick cave, οψεις, rock, robbie williams, σκηνη, single, spy, sugar, ticket house, ticket, τριαντα, υλικο, west, york
Τυχαία Θέματα