7 ημέρες, 7 θεάματα

Πολιτιστικές & ψυχαγωγικές διαδρομές στη μεγάλη (Slow West, Χορωδία, Μακριά από το πλήθος) και τη μικρή οθόνη (Satisfaction), θεάματα με χορό (Βιετναμέζικο τσίρκο στο φεστιβάλ Αθηνών) και τραγούδι (Kiss me kate στο Ηρώδειο) και ένα γευστικό ταξίδι στην Ιαπωνία (Rakkan) είναι οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Σινεμά: Χορωδία

Με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ

Ντάστιν Χόφμαν και τη σκηνοθετική υπογραφή του Φρανσουά Ζιράρ, σκηνοθέτη του «Cirque Du Soleil» και του βραβευμένου με Όσκαρ Μουσικής, «Το Κόκκινο Βιολί», η ταινία αποκαλύπτει ότι το εξαιρετικό ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο αρκεί να τολμήσει το όνειρο.

Ένα 12χρονο αγόρι που πρόσφατα έχασε τους γονείς του καταλήγει σε ένα μουσικό οικοτροφείο, με τα δίδακτρα πληρωμένα από έναν ανώνυμο ευεργέτη. Κανείς δεν περιμένει ότι αυτό το ατίθασο και μοναχικό πλάσμα θα καταφέρει να μπει στο συγκρότημα Boychoir – μια χορωδία αγοριών, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διατηρώντας υψηλά το κύρος της σχολής της. (Tanweer)

Δείτε περισσότερα Galleries Ηρώδειο: Κiss Me Kate

Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, σε σκηνοθετική σύμπραξη του Γιώργου Πέτρου με τον Πάρι Μέξη, παρουσιάζει το «Kiss me Kate» - τη συμφωνική εκδοχή ενός μιούζικαλ βασισμένου στο σαιξπηρικό Ημέρωμα της Στρίγγλας.

Το αριστούργημα του Cole Porter, θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο αμερικανό χορογράφο Τζον Τοντ (John Todd).

Τους ήρωες ερμηνεύουν οι: Ειρήνη Καράγιαννη, Χάρης Ανδριανός, Νάντια Κοντογεώργη, Χάρης Ρώμας, Κώστας Βουτσάς, Ιάσονας Μανδυλάς, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Δημήτρης Ναλμπάντης.

www.greekfestival.gr

Δείτε περισσότερα Galleries H νέα σειρά Satisfaction στο OTE CINEMA 4HD

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 1 Ιουλίου στον OTE TV η τολμηρή νέα δραματική σειρά Satisfaction, με την υπογραφή του γνωστού από το Nip/Tuck και το Suits Σον Γιαμπλόνσκι.

Ο 1ος κύκλος του Satisfaction θα προβάλλεται, σε πρώτη προβολή, από την 1η Ιουλίου και κάθε βράδυ στις 22.00 στο νέο κινηματογραφικό κανάλι OTE CINEMA 4HD του ΟΤΕ TV.

Η σειρά παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός νέου ζευγαριού, όταν ο σύζυγος Neil ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του Grace τον απατά και μάλιστα επιλέγει να το κάνει με έναν συνοδό κυριών.

Στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται ο Ματ Πάσμορ του The Glades και η Στέφανι Σόζτακ από το Iron Man 3 και το Ο Διάβολος Φοράει Prada, ενώ μαζί τους παίζουν οι Μισέλ ΝτεΣόν (Hollywood Heights), Κάθριν ΛαΝάσα (The Campaign), Μπλερ Ρέντφορντ (Switched at Birth) και Ντιάνα Ρούσο (Knight Rider).

Δείτε περισσότερα Galleries Slow West

Ο Μάικλ Φασμπεντερ («Hunger», «Shame», «12 Χρόνια Σκλάβος») καλπάζει στην Άγρια Δύση του 19ου αιώνα σε ένα δυνατό ατμοσφαιρικό γουέστερν που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Ο 16χρονος αριστοκράτης Τζέι (Κόντι Σμιτ-Μακφί) μεγαλώνει στα Χάιλαντς της Σκωτίας μαζί με την Ρόουζ, την κόρη ενός ταπεινού αγρότη. Ενώ συνειδητοποιούν ότι η φιλία τους με τα χρόνια εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο, ο πατέρας της Ρόουζ αποφασίζει να μετακομίσει με την οικογένειά του στην Αμερική. Συντετριμμένος ο Τζέι γυρνά την πλάτη στην προνομιούχο ζωή του και ξεκινά να βρει την χαμένη του αγάπη στη νέα ήπειρο. Εκεί, συναντά έναν επικίνδυνο και μυστηριώδη περιπλανώμενο, τον Σίλας Σέλεκ (Μάικλ Φασμπέντερ). Παρόλο που μια τέτοια συνάντηση θα οδηγούσε σε μονομαχία μέχρι θανάτου, ο Σίλας δεν σκοτώσει τον Τζέι. Αντίθετα του προσφέρει προστασία, με αντάλλαγμα χρήματα. Μαζί, διασχίζουν ένα πανέμορφο αλλά και δυσοίωνο τοπίο, που κατοικείται από κάθε είδους και καταγωγής ανθρώπους, όπως τον εκκεντρικό και απειλητικό Πέιν.

Το «Slow West» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζον Μακλίν, του βραβευμένου με BAFTA σκηνοθέτη για τη μικρού μήκους ταινία «Pitch Black Heist» στην οποία πρωταγωνιστούσε επίσης ο Μάικλ Φασμπέντερ. (Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Σινεμά: Μακριά από το πλήθος

Βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του Τόμας Χάρντι, το «Μακριά από το Πλήθος» είναι η ιστορία της Μπάθσιμπα Έβερντιν (Κάρεϊ Μάλιγκαν), μιας ανεξάρτητης και δυναμικής νεαρής γυναίκας που κληρονομεί τη φάρμα του θείου της.

Οικονομικά αυτόνομη (κάτι σπάνιο στη βικτωριανή εποχή), όμορφη και πεισματάρα, η Μπάθσιμπα προσελκύει τρεις πολύ διαφορετικούς αλλά αποφασισμένους μνηστήρες: τον Γκάμπριελ Όουκ (Ματίας Σένερτς), έναν βοσκό μαγεμένο από την ισχυρογνωμοσύνη της, τον Φρανκ Τρόι (Τομ Στέριτζ), έναν όμορφο και απερίσκεπτο λοχία, και τον Ουίλιαμ Μπόλντγουντ (Μάικλ Σιν), έναν ευκατάστατο και ώριμο εργένη.

Η διαχρονική ιστορία των επιλογών και του πάθους της διερευνά την φύση των σχέσεων και της αγάπης -καθώς και της ανθρώπινης ικανότητας να ξεπερνά τις δυσκολίες.

Σκηνοθετεί ο Δανός Τόμας Βίντερμπεργκ (Το Κυνήγι). Odeon

Δείτε περισσότερα Galleries Φεστιβάλ Αθηνών: À Ố LANG PHO - ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εικόνες μιας ζωντανής τοιχογραφίας υφαίνει επί σκηνής το τσίρκο από το Βιετνάμ, σε ένα ιδιότυπο θέαμα που παντρεύει μουσική, χορό και ακροβατικά. Με θέμα το πέρασμα από την ήρεμη αγροτική ζωή κοντά στη φύση, στο άγχος και τη βία των πόλεων, είκοσι καλλιτέχνες -ακροβάτες, ζογκλέρ, χορευτές των πολεμικών τεχνών ή του δρόμου και μουσικοί- ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συλλογική περιπέτεια. Πειραιώς 260, Κτίριο Δ’ . 30/6-2/7 www.greekfestival.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Γεύση: RAKKAN Bar Restaurant

Παντρεύοντας τη δημιουργική, fusion κουζίνα με τεχνικές και συνταγές από την Ευρώπη και την Ιαπωνία, δημιουργώντας μια νέα, «euroriental» προσέγγιση, ο βραβευμένος chef του Rakkan Bar Restaurant, Naruse Fumiaki σε συνεργασία με τον Sushi chef Νίκο Χολέβα παρουσιάζουν νέες signature γεύσεις για το καλοκαίρι στο Rakkan,το οποίο συνεχίζει να πρωτοπορεί μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις της fusion Ιαπωνικής κουζίνας στην Αθήνα.

Κηφισίας 238-240, Κηφισιά

Instagram: rakkanrestaurant

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, OTE TV, ατζέντα, έξοδοςψ, η ατζέντα της εβδομάδας, Ηρώδειο, πολιτισμός, σινεμά, Φεστιβάλ Αθηνών, ψυχαγωγία

Keywords
cirque du soleil, iron man 3, ote tv, οτε tv, iron man, slow, west, αθηνα, kiss, ηρωδειο, ιαπωνια, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, john, νέα, ote, cinema, οτε, ματ, iron, prada, hollywood, knight, hunger, shame, black, odeon, τομ, ουίλιαμ, fusion, chef, sushi, signature, καλοκαιρι, tags, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, iron man 3, ote tv, οτε tv, γυναικα, θεμα, μουσικη, ονειρο, πειραιως, σινεμα, φεστιβαλ αθηνων, φιλια, cinema, iron man, ote, prada, αγαπη, αγροτικη, αγχος, ανδριανος, αμερικη, ατζεντα, βιετναμ, βουτσας, βραδυ, γευση, γονεις, διδακτρα, διευθυνση, δειτε, ειρηνη, εβδομαδα, ευρωπη, ζωη, ζογκλερ, εικοσι, ηρωες, ιασονας, κουζινα, κυκλος, κτιριο, κωστας βουτσας, λοχια, μακρια, ματ, μιουζικαλ, μυθιστορημα, μυλωνας, ναλμπαντης, νικο, οθονη, οικογενεια, ομορφη, υπογραφη, ροουζ, σειρα, σμιτ, φαρμα, φεστιβαλ, φυση, χοφμαν, αγορι, black, chef, class, δημητρης, fusion, γευστικο, γευσεις, ηπειρο, iron, κωστας, ορχηστρα, ουίλιαμ, ρωμας, signature, single, slow, sushi, ταξιδι, west
Τυχαία Θέματα