6+1 προτάσεις για ψυχαγωγικές εξόδους μικρών & μεγάλων

Χορός στον πάγο, θέατρο για όλη την οικογένεια, ο Μωυσής ξανά στη μεγάλη οθόνη δια χειρός Ridley Scott και μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Γιώργο Ζαμπέτα είναι ανάμεσα στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > 10

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, (οδός Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3217931)
παρουσιάζει μέχρι 3 Ιανουαρίου 2015 την ομαδική

έκθεση με τίτλο
«10»

Καλλιτέχνες: Marina Abramović, Αλίκη Παππά, Lynda Benglis, Μιχάλης Κατζουράκης, Πέγκυ
Κλιάφα, Βασίλης Σαλπιστής, Γιώργος Παπαφίγκος, Γιώργος Σαμψωνίδης, Marie Voignier, Tim
Shaw.

Το σώμα της Marina Abramović είναι το μέσον και το αντικείμενο μέσα από το οποίο
εξερευνά τα φυσικά και πνευματικά όρια της ύπαρξής της προσπαθώντας να μεταφερθεί σε
ακραίες και μοναδικές καταστάσεις συναισθηματικής και πνευματικής εμπειρίας.

Ώρες λειτουργίας Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ. 12-8 μμ Σαβ., 12-4 μμ.
www.kappatosgallery.com

Δείτε περισσότερα Galleries Οι Ηλίθιοι

Τα Αθηναϊκά Θέατρα επέλεξαν να συστήσουν την παιδική-εφηβική σκηνή του θεάτρου Αλίκη με το έργο του Νιλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη.

Δύο αιώνες πριν, ο κόμης Γιουσέκεβιτς (Ορφέας Παπαδόπουλος) έχει ρίξει στους κατοίκους του χωριού την κατάρα να γεννιούνται και να πεθαίνουν ηλίθιοι, θέλοντας να εκδικηθεί το θάνατο του γιου του, ο οποίος αυτοκτόνησε επειδή τον απαρνήθηκε η Σοφία Ζουμπρίτσκι εξαιτίας της αγραμματοσύνης του. Η κατάρα θα σπάσει μόνο αν μια απόγονος Ζουμπρίτσκι, παντρευτεί απόγονο Γιουσέκεβιτς. Δάσκαλοι που αναλαμβάνουν υπηρεσία στο χωριό, έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα, αλλά μάταια, να μορφώσουν τους κατοίκους και να λύσουν την κατάρα. Μέχρι που καταφθάνει ο νέος δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκι (Νίκος Κουρής), ο οποίος ερωτεύεται τη νεαρή απόγονο Σοφία Ζουμπρίτσκι (Τζένη Θεωνά) και βάζει στόχο να τη μορφώσει μέσα σε μια μέρα.

Παίζουν ακόμη: Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Ουζουνίδου, Δημήτρης Δεγαϊτης, Βαγγέλης Ρωμνιός, Ηλίας Λάτσης, Χρύσα Κλούβα και Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Αγορά εισιτηρίων: 211 1000 365.

Δείτε περισσότερα Galleries Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες

Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης του «Μονομάχου», Ridley Scott επιστρέφει με μια επική κινηματογραφική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Christian Bale (Ο Σκοτεινός Ιππότης, The Fighter, Οδηγός Διαπλοκής).

Ο Μωυσής, ως ένας αξιοσημείωτα θαρραλέος άνδρας, δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους. Απέναντί του θα συναντήσει την αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή. Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν. Τώρα, καθώς η Αίγυπτος καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις πιο ισχυρές φυσικές καταστροφές όλων των εποχών, οι δυο ηγέτες θα συγκρουστούν αμετάκλητα.

(Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Μόνο Ζαμπέτα

12, 19 και 26 Δεκεμβρίου

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα παρουσιάζουν η Κατερίνα Κούκα, η Λένα Αλκαίου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Οι ερμηνευτές πιστοί στο κλίμα «Ζαμπέτα» βάζουν σακάκια και γραβάτες, μετατρέπουν τη σκηνή του Ρυθμός Stage σε πάλκο και αποτείουν έναν μεγάλο φόρο τιμής στον αγαπημένο συνθέτη.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Βραχνός.

Ρυθμός Stage

Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, Τηλέφωνο: 210 9750060

www.rythmosstage.gr

Δείτε περισσότερα Galleries Η εξαφάνιση των ειδών

«Eξαφάνιση των ειδών. Έρχεται το τέλος του κόσμου;»

H δημοφιλής έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου έρχεται στον «Ελληνικό Κόσμο» από 12 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση διερευνά τι σημαίνει η εξαφάνιση των ειδών για την εξέλιξη της ζωής και παροτρύνει τον επισκέπτη να σκεφτεί για την προέλευση και το μέλλον της ζωής στη Γη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο «Ελληνικός Κόσμος» συνεργάζεται επίσης με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και παρουσιάζουν, σε ειδικό τμήμα, είδη που εξαφανίστηκαν ή που απειλούνται με εξαφάνιση στον ελλαδικό χώρο.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τηλ. 212 254 0000

Δείτε περισσότερα Galleries Disney on Ice

Magical Ice Festival

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΑΚΑ

12,13, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο του Μίκυ και της Μίνι μέσα από το Μαγικό Φεστιβάλ Πάγου της Disney on Ice. Θα μεταφερθείτε στο χειμερινό τοπίο της βραβευμένης με OSCAR® καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών «Ψυχρά κι Ανάποδα» (Frozen) της Disney για να απολαύσετε την ξεχωριστή εμφάνιση των γαλαζοαίματων αδελφών Άννας και Έλσας˙ παρέα με τον ξεκαρδιστικό χιονάνθρωπο Όλαφ, τον σκληροτράχηλο άνθρωπο των βουνών Κριστόφ και τον πιστό του τάρανδο Σβεν, που θα βρίσκονται στο πλευρό τους καθ όλη την διάρκεια μίας ιστορίας γεμάτης δράση, περιπέτεια, μαγεία και αλησμόνητους ήρωες.

Εισιτήρια:

210 8840600| abcd.gr | viva.gr

Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots & ΙΑΝΟΣ

Δείτε περισσότερα Galleries Χρώματα Βυθού

Τα Χρώματα Βυθού, το επίκεντρο γεύσης των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει την ανοδική του πορεία και γιορτάζει τα δέκα του χρόνια με ένα νέο εμπλουτισμένο menu, το οποίο παρουσιάζει μια εκλεπτυσμένη εκδοχή της μεσογειακής κουζίνας χρησιμοποιώντας ως μέσο έκφρασης ελληνικά προϊόντα και όλες εκείνες τις γαστρονομικές πινελιές που ορίζουν την υψηλή μαγειρική.

Εκάλης 40, Νέα Ευθραία, τηλ. 6254152

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, Disney on Ice, ατζέντα, θέατρο, σινεμά

Keywords
disney on ice, ridley scott, ορφέας παπαδόπουλος, θανασης γιαννακοπουλος, christian bale, γηπεδο μπασκετ, seven spots, θεατρο, scott, τηλ, μετάφραση, γιου, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, fighter, θαρραλέος, αιγυπτος, odeon, stage, σημαίνει, disney, ice, γηπεδο, μπασκετ, εμφάνιση, δραση, εισιτήρια, viva, public, νέα, tags, oscar 2011, αθηνα, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, νεος παπας, ξανα, ελενη, τι σημαινει, μετάφραση, βημα, εξοδος, ηθοποιος, λεων, μαγειρικη, μουσικη, μπασκετ, μωυσης, παπασωτηριου, πλαισιο, προγραμμα, ρυθμος, τηλεφωνο, χρωματα, public, scott, ατζεντα, γηπεδο, γιου, δασκαλος, δειτε, αιθουσα, εκθεση, εβδομαδα, εμφάνιση, εξελιξη, ερχεται, ζωης, ηλιθιοι, ηλιουπολη, υπηρεσια, ηρωες, θαρραλέος, θεατρα, θοδωρης, κλιμα, λατσης, λυτρωση, μαγεια, μικυ, μινι, οδηγος, οθονη, οικογενεια, ορια, ρυθμος stage, σαββατο, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, τηλ, τμημα, υψηλη, φεστιβαλ, φυσικα, αιωνες, christian bale, class, δημητρης, disney, ειδη, ελληνικα, fighter, γηπεδο μπασκετ, ηγετες, ice, κυριακη, ridley scott, seven spots, σημαίνει, σκηνη, single, stage, ταξιδι, θανασης, θεοι, viva
Τυχαία Θέματα