6 θεάματα που αξίζει να παρακολουθήσετε

Οι ψυχαγωγικές επιλογές της εβδομάδας.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Θέατρο: ΑΧΑΡΝΗΣ

Η πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Άρη Σερβετάλη, τον Φάνη Μουρατίδη και τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η παράσταση θα περιοδεύσει από την 1η Ιουλίου στα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας,

ενώ στις 10 και 11 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Όταν η πολιτική διαφθορά κυριαρχεί, ο Δικαιόπολης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία.

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Δείτε περισσότερα Galleries

Μη χάσετε τις τελευταίες προβολές του αφιερώματος «Ταξίδι στην Ιταλία» στον OTE TV με σπουδαίες ταινίες με άρωμα Ιταλίας.

Δείτε το NINE στις 21.00 και το SALVO στις 23:00 στο OTE CINEMA 2.

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema: Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

Ο 75χρονος βραβευμένος με Όσκαρ Αλ Πατσίνο (Άρωμα Γυναίκας), συναντά τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Μπάρι Λέβινσον (Ο Άνθρωπος της Βροχής) και τον 82χρονο βραβευμένο με Πούλιτζερ συγγραφέα Φίλιπ Ροθ, στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Ροθ «The Humbling» (2009).

Η ταινία περιγράφει την ιστορία ενός φημισμένου θεατρικού ηθοποιού, του Σάιμον Άξλερ, ο οποίος νιώθει ότι το ταλέντο και η καριέρα του αρχίζουν να εξαφανίζονται και ο ίδιος ξεπέφτει. Ερωτεύεται μια πολύ νεότερή του γυναίκα (Γκρέτα Γκέρβιχ) που τυγχάνει να είναι ομοφυλόφιλη και απομονώνεται στο σπίτι του, μετά από έναν νευρικό κλονισμό. Η ηρεμία που επιθυμεί τόσο, δεν θα έρθει ποτέ αφού τόσο παλιοί φίλοι και νέοι γνωστοί, όσο και περίεργες γνωριμίες δικές του και της νέας ερωμένης του, θα εμφανιστούν και θα αναστατώσουν τη ζωή του.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα εκτός του διαγωνιστικού προγράμματος του περσινού Φεστιβάλ Βενετίας. Ο Αλ Πατσίνο δίνει, σύμφωνα με τους κριτικούς, την καλύτερη ερμηνεία του εδώ και χρόνια. Αυτό είναι το πέμπτο βιβλίο του Φίλιπ Ροθ που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη μετά τα «Το ζώο που ξεψυχά» (Η Ελεγεία ενός έρωτα), το «Ανθρώπινο Στίγμα», το «Σύνδρομο Πόρτνοϊ» και το «Αντίο Κολόμπους».

(Spentzos Films)

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema: ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπενίσιο Ντελ Τόρο είναι ο διαβόητος έμπορος ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ στο ψυχολογικό θρίλερ του Αντρέα Ντι Στέφανο που αναβιώνει μία από τις πιο συγκλονιστικές και βίαιες περιόδους στην ιστορία της Κολομβίας.

Ο Νικ (Τζος Χάτσερσον) θεωρεί ότι έχει βρει τον επί γης παράδεισο όταν φτάνει στην Κολομβία, εκεί όπου έχει μετακομίσει ήδη ο αδερφός του.

Τιρκουάζ λίμνες, κατάλευκες αμμουδιές, τέλεια κύματα – όλα μοιάζουν όνειρο για τον νεαρό Καναδό σέρφερ, ειδικά όταν ερωτεύεται τη Μαρία, μία πανέμορφη Κολομβιανή. Ο πρώτος καιρός περνά ειδυλλιακά, μέχρι που η Μαρία τον συστήνει στον θείο της: τον θρυλικό έμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ. (Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Cinema: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΠΩΛΕΤ

Η γιαγιά Πωλέτ (Μπερναντέτ Λαφόν) από τότε που έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο βρίσκεται σε άρνηση για τη ζωή. Επιπλέον, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ζει σε μία φτωχογειτονιά στα προάστια του Παρισιού, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την κόρη της, σιχαίνεται τον γαμπρό της και απεχθάνεται τον ρόλο της γιαγιάς. Όμως μία αναπάντεχη «ανακάλυψη» θα της αλλάξει τη ζωή. Η Πωλέτ μυρίστηκε ότι στη γειτονιά της ανθεί ένα ιδιαίτερα επικερδές εμπόριο: αυτό της κάνναβης. Αποφασίζει, λοιπόν, να ανοίξει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες και να πάρει την τύχη στα χέρια της.

Η ταινία έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο θεατές στη Γαλλία. (Φλοίσβος, Tanweer)

Δείτε περισσότερα Galleries Μπαλέτο: Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ

Η «Ωραία Κοιμωμένη», ένα από τα διασημότερα μπαλέτα παγκοσμίως, γράφτηκε το 1889 και είναι το δεύτερο από τα τρία έργα για μπαλέτο που συνέθεσε ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα καλούν όλες τις νεράιδες και τις μάγισσες να γίνουν νονές στα βαφτίσια της πρωτότοκης κόρης τους, της πριγκίπισσας Αυγής. Ξεχνούν όμως να καλέσουν τη μάγισσα Καραμπός. Την ώρα της βάφτισης κι ενώ οι νεράιδες προσφέρουν η καθεμιά και από μία αρετή στο μωρό, καταφθάνει η Καραμπός θυμωμένη και ρίχνει μία φοβερή κατάρα στην Αυγή. Στα 16α γενέθλιά της, θα τρυπήσει το δάχτυλό της μ’ ένα αδράχτι κι αυτό θα την οδηγήσει στο θάνατο. Η ιστορία ζωντανεύει από τους χορευτές του Royal Moscow Ballet που πλαισιώνονται από χορευτές των διασημότερων μπαλέτων της Μόσχας, όπως τα Μπολσόι και Στανισλάφσκι. Προπώληση: Καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload | 210 8840600 | abcd.gr και viva.gr/ Θέατρο Badminton: Άλσος Στρατού – Γουδή, τηλ:. 210 8840600

Δείτε περισσότερα Galleries Τραγούδι: LAST TANGO IN BERLIN

Η Γερμανίδα ντίβα Ute Lemper επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 26 Μαΐου με τραγούδια των Weill, Brel, Ferre, Piazzolla, Hoellander
και ένα ειδικό αφιέρωμα στον Pablo Neruda. Mια παράσταση-ταξίδι. Last Tango in Berlin. Μία παράσταση που μοιάζει σαν προσωπική αφήγηση για το ταξίδι στο χρόνο και την επαφή της με διαφορετικές κουλτούρες όλα αυτά τα χρόνια. Νέα Υόρκη, Βερολίνο. Παρίσι, Μπουένος Άιρες, Βιέννη, Σύδνεϋ.
Περπατά στα σοκάκια του κόσμου εξιστορώντας ιστορίες για το χαμό, την αγάπη, το πάθος, την επιβίωση, την επανάσταση, την αντίδραση στην καταπίεση. Εισιτήρια στα ταμεία του Μεγάρου και στο www.megaron.gr

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, cinema, ατζέντα, ατζέντα της εβδομάδας, έξοδος, θεαματα, θέατρο, πολιτιστικά δρώμενα, ψυχαγωγία

Keywords
αξιζει, ote tv, seven spots, ute lemper, θεατρο, αθηνα, ελλαδα, viva, ote, cinema, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, ροθ, films, καιρος, odeon, συνταγη, γαλλια, βαφτίσια, royal, public, reload, badminton, τηλ, tango, berlin, μαΐου, ferre, νέα, εισιτήρια, tags, Γόνδολες της Βενετίας, Καλή Χρονιά, η ζωη ειναι ωραια, ute lemper, ote tv, reload, αυγη, βερολινο, γυναικα, εξοδος, θριλερ, ιανος, καριερα, μωρο, ονειρο, οριζοντες, παπασωτηριου, ταινιες, τραγουδια, τυχη, φεστιβαλ αθηνων, ωρα, cinema, ote, public, αγαπη, αλσος, ανθρωπος, αρετη, αρωμα, ατζεντα, αφηγηση, βιβλιο, βιεννη, βρισκεται, γειτονια, δαχτυλο, δευτερο, δειτε, δρωμενα, ειρηνη, εισιτήρια, εργα, ζωη, ζωο, ηρεμια, θεατρο badminton, θειο, κυματα, κωμωδια, μαΐου, μεγαρο μουσικης, μαρια, νεα υορκη, νεραιδες, οθονη, παθος, παρισι, προβληματα, ροθ, ρολο, συζυγο, σκηνοθεσια, συνταγη, σπιτι, τηλ, τρια, φεστιβαλ επιδαυρου, φεστιβαλ, φτανει, badminton, βαφτίσια, berlin, class, royal, ferre, φιλοι, ιδιαιτερα, μοιαζει, μπαλετο, seven spots, single, ταξιδι, tango, viva, χερια, γιαγια
Τυχαία Θέματα