6 “μυστικά” μητρότητας…

09:51 5/5/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Η Bunmi Laditan είναι η γυναίκα πίσω από το The Honest Toddler, ο λογαριασμός στο Twitter που άνοιξε για το δεύτερο παιδί της. Προσφάτως κυκλοφόρησε και το πρώτο της βιβλίο βασισμένο στα τιτιβίσματα της στο λογαριασμό. Πρόκειται για ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο.

Τα παιδιά ποτέ δεν μοιάζουν άρρωστα όταν είναι στον παιδίατρο. Πήγες για ένα τσεκ απ ρουτίνας ή για εμβόλιο και με το που γυρνάς στο σπίτι αρχίζει ένας βήχας σαν να καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα και ο πυρετός ανεβαίνει σαν ασανσέρ που οδεύει κατευθείαν στο ρετιρέ. Ή ακόμη χειρότερο.
Μέσα στη νύχτα νομίζεις ότι κοιμάται δίπλα σου ο παππούς σου και όχι το παιδί σου. Ροχαλητό, βρόγχος, βήχας καλείς το γιατρό πρωί-πρωί σου δίνει ραντεβού, εμφανίζεσαι με το καμάρι αλλά το καμάρι φαίνεται μια χαρά. Μου έχουν συμβεί και τα δύο.Ποτέ μα ποτέ μην καμαρώνετε για τα κατορθώματα ενός νηπίου. Μην τα συζητάτε με τους φίλους σας ή ακόμη χειρότερο μην τα μοιράζεστε στα social media. Δηλώσεις τύπου “επιτέλους το μωρό μου κοιμάται όλο το βράδυ” ή “με την πρώτη πήγαμε στην τουαλέτα χωρίς δράματα και χωρίς ατυχήματα” μπορεί να αποβούν ολέθριες. Τα παιδιά έχουν δικούς τους ρυθμούς, δική τους άποψη. Μου του έλεγε από την πρώτη στιγμή και ο παιδίατρος μου. “Μην το λες πουθενά ότι κοιμάται το μωρό ούτε στον εαυτό σου!”Εάν το πρώτο σου παιδί είναι άγγελος δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είσαι καταπληκτικός γονιός. Έχω καταλήξει ότι η Φύση μας ξεγελά με το πρώτο και μας φέρνει καλόβολα μωρά για να συνεχίσουμε την αναπαραγωγή. Κάντε ένα πείραμα στην παιδική χαρά. Το μεγάλο κοιτάει το μικρό να κάνει τρέλες.Όσο πιο περίπλοκο είναι ένα γεύμα και οπτικά ωραίο τόσο πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να μην το αγγίξει το παιδί σας. Ξεχάστε αυτές τις περίπλοκες σάλτσες για τα μακαρόνια με φρέσκο βασιλικό από τον κήπο και σκόρδο. Φτιάξτε σκέτα μακαρόνια πετάξτε και λίγο τυρί από πάνω και θα σας λατρέψουν.Εάν αποφάσισες να δωρίσεις τα πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ του μωρού σου γιατί δεν τα χρησιμοποιείς πια περίμενε, μην βιάζεσαι! Γιατί αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μείνεις πάλι έγκυος! Πως γίνεται με το που δίνεις καρότσια, καρεκλάκια, μωρουδιακά να μένεις πάλι έγκυος είναι μυστήριο της φύσης. Στο δεύτερο, λοιπόν, βγαίνεις στη ζητιανιά σε φίλους και γνωστούς γιατί τώρα ξέρεις ότι τα περισσότερα από αυτά που είχες αγοράσει είναι άχρηστα.Το Pinterest είναι εχθρός κάθε μάνας που σέβεται τον εαυτό της. Όλα αυτά τα DIY υπέροχα πάρτυ, τα στιλάτα DIY παιδικά δωμάτια σου τη δίνουν στα νεύρα παραδέξου το! Όλα αυτά τα μετάτρεψε το τάδε άχρηστο αντικείμενο σε δείνα χρηστικό από μαμάδες που τα κάνουν όλα τέλεια και συμφέρουν καταντάει εκνευριστικό. Όπως εκνευριστικές καταντάνε οι φωτογραφίες με τις τέλειες οικογένειες, τα τέλεια στιλάτα ήρεμα μωρά/νήπια/παιδιά. Το Pinterest μπήκε στη ζωή μας ύπουλα με φωτογραφίες από υπέροχα brownies που μας έτρεχα τα σάλια και μετά μας πλάσαρε όλες αυτές τις χειροτεχνίες που δεν θα τελειώσουμε ποτέ!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα