5+1 τρόποι για να ανακαινίσετε έξυπνα την κουζίνα σας

Χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα!

Για πολλούς από εσάς η κουζίνα είναι ίσως ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού, αφού εκεί περνάτε τις περισσότερες ώρες τις ημέρας, είτε ετοιμάζοντας κάποιο γεύμα, είτε απολαμβάνοντας χαλαρές στιγμές με την οικογένειά σας ή ακόμα και έναν καφέ με μία φίλη. Ανεξάρτητα από το αν η κουζίνα σας είναι μικρή ή μεγάλη, μία ολική ανακαίνισή της θα κόστιζε πολλά χρήματα και χρόνο, γι’αυτό μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές, χωρίς να χρειαστεί να επηρεάσετε την καθημερινότητα της οικογένειας, λόγω των εργασιών, και κυρίως χωρίς να ξοδέψετε μία ολόκληρη περιουσία. Δείτε

μερικούς έξυπνους τρόπους:

1.Φρεσκάρετε το χρώμα στους τοίχους. Οι τοίχοι της κουζίνας λερώνονται εύκολα, κάτι που μπορεί να κάνει μια κουζίνα να μοιάζει απεριποίητη και παλιά. Τολμήστε να βάψετε την κουζίνα σας σε έντονο χρώμα ή σε αποχρώσεις του μπλε, του γκρι και του πράσινου ή ακόμη και να τους καλύψετε με μία όμορφη ταπετσαρία.
2. Ξαναβάψτε τα ντουλάπια. Μία αλλαγή όλων των ντουλαπιών της κουζίνας θα σας κόστιζε πολλά χρήματα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να τα ανανεώσετε είναι να τα περάσετε ένα χέρι γυαλιστερή μπογιά η οποία θα ανανεώσει και θα φωτίσει και την κουζίνα σας. Εάν σας αρέσει η ένταση βάψτε τα σε ένα έντονο χρώμα. Επίσης, ένας απαλά βαμμένος τοίχος θα δημιουργεί ένα ωραίο κοντράστ με τα έντονα βαμμένα ντουλάπια. Ωστόσο, αν προτιμάτε ένα σκούρο χρώμα σκεφτείτε τη φωτεινότητα του χώρου, καθώς μία κουζίνα δεν πρέπει ποτέ να είναι σκοτεινή.
3. Αλλάξτε τους πάγκους. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά εξαρτάται πάντοτε από το υλικό που θα επιλέξετε και βέβαια το μέγεθος του χώρου.
4. Προσθέστε λίγο πράσινο. Μπορείτε να τοποθετήσετε βάζα με λουλούδια ή ακόμη και γλαστράκια με αρωματικά φυτά και χόρτα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στη μαγειρική σας.
5. Δημιουργήστε μία μικρή βιβλιοθήκη. Μπορείτε, αφαιρώντας μερικά πορτάκια από ντουλάπια και προσθέτοντας μερικά ράφια, να φτιάξετε μια μικρή βιβλιοθήκη στην οποία θα τοποθετήσετε τα βιβλία μαγειρικής σας ή διάφορα άλλα αντικείμενα.
6. Κρεμάστε στους τοίχους posters ή μεγάλες φωτογραφίες δικών σας προσώπων, διαφόρων τοπίων ή οτιδήποτε άλλο αρέσει σας, κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα μεγαλύτερη οικειότητα με τον χώρο.

The post 5+1 τρόποι για να ανακαινίσετε έξυπνα την κουζίνα σας appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα