5+1 προτάσεις για ψυχαγωγία & διασκέδαση

Ο Πουπουλένιος επέστρεψε για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αθηνών, ο Γιάννης Μπέζος παρουσιάζει έναν Ήρωα Με Παντόφλες, ενώ στις κινηματογραφικές αίθουσες η Helen Mirren επιδεικνύει τις μαγειρικές της ικανότητες με φόντο τη Γαλλία και ο Luke Evans ενσαρκώνει το πιο σκοτεινό πλάσμα στην ιστορία του σινεμά.

1 ΑΠΟ 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ

> Dracula Untold

Σχεδόν έναν αιώνα μετά την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Δράκουλα (το 1931), η Universal Pictures έρχεται να αφηγηθεί την αυθεντική ιστορία του Βλαντ ΙΙΙ του Παλουκωτή, του ανθρώπου που έμελλε να μείνει στην Ιστορία όχι τόσο επειδή «παλούκωνε» τους εχθρούς του, αλλά, κυρίως, επειδή μεταμορφώθηκε, για να σώσει την οικογένειά του, στο πλέον πανίσχυρο πλάσμα της νύχτας. O Gary Shore σκηνοθετεί μια επική περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή τον Luke Evans που αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία πίσω από το θρύλο του αιμοδιψή Πρίγκιπα της Τρανσυλβανίας. Στο πλευρό του οι Sarah Gadon και ο Dominic Cooper. (UIP)

Δείτε περισσότερα Galleries O Πουπουλένιος

Σε ένα άγνωστο, αυταρχικό καθεστώς, ένας συγγραφέας ανακρίνεται από δύο αστυνομικούς ερευνητές για τις παράξενες ιστορίες που έχει γράψει. Ιστορίες με παιδιά. Όχι, όμως, “για παιδιά”. Κάποιες αστείες και τρυφερές, κάποιες σκληρές και ζοφερές. Είναι, λοιπόν, κακό να γράφεις ιστορίες; Τι ακριβώς έχει συμβεί στην πόλη; Τι έπαθε το κοριτσάκι που βρέθηκε στους θάμνους; Λένε αλήθεια οι αστυνομικοί; Τι συνέβη στο μικρό Εβραίο; Γιατί δεν το ‘γραψαν οι εφημερίδες; Είναι αλήθεια πως κάποιος έχει μιμηθεί τις ιστορίες του συγγραφέα; Τι σχέση έχει μ” όλα αυτά ο τρυφερός αδελφός του; Γιατί πάσχει από νοητική στέρηση; Τι τους συνέβη όταν ήταν παιδιά; Τι συνέβη σ” όλους μας, όταν ήμασταν παιδιά;

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Πουπουλένιος

Το έργο του (Martin McDonagh ανεβαίνει για δεύτερη χρονια΄σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με τον ίδιο και τους Γιώργο Πυρπασόπουλο, Νίκο Κουρή και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου 10, ΣύνταγμαΑθήνα, 10564, τηλ.: 2103312343

Δείτε περισσότερα Galleries Έκθεση Ζωγραφικής - Κάτια Βαρβάκη

Στη νέα της δουλειά η Κάτια Βαρβάκη παρουσιάζει ζωγραφικές συνθέσεις που σε μια
πρώτη παρατήρηση μοιάζει να αφορμώνται από την πραγματικότητα, αλλά που με τον
συνδυασμό ετερόκλητων στοιχείων πέρα απ’ τη λογική, καθώς και
την ατμοσφαιρικότητα των χώρων και των τοπίων,
μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο εξωπραγματικό. Η ζωγράφος ταξιδεύει τον θεατή των
έργων της μέσα από τη μαγεία, το παραμύθι και το αίνιγμα σε μια άλλη πραγματικότητα.

Από 17 Οκτωβρίου έως 29 Νοεμβρίου.

Ξανθίππου 11, Κολωνάκι Τηλ : 210 729 4342, 3
www.astrolavos.gr, [email protected]

Δείτε περισσότερα Galleries Ένα ταξίδι 30,5 μέτρα μακριά

Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης του Chocolat, Lasse Hallstrom επιστρατεύει το ταλέντο της βραβευμένης με Όσκαρ Helen Mirren και παραδίδει ένα πεντανόστιμο γαστριμαργικό δράμα βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Richard C. Morais. Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας Ινδών, οι οποίοι, κυνηγημένοι από την πατρίδα τους μετακομίζουν στη Νότια Γαλλία. Εκεί θα ξεκινήσουν ένα Ινδικό εστιατόριο. Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ένα επιτυχημένο ακριβό εστιατόριο, βραβευμένο με αστέρι Μισελέν. (Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Ένας ήρωας με παντόφλες

Ο Γιάννης Μπέζος παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής θεατρικής δραματουργίας των Αλ. Σακελλάριου και Χρ. Γιαννακόπουλου στο Θέατρο Βρετάνια. Ο απόστρατος στρατηγός Δεκαβάλλας, που ζει φτωχικά αλλά τίμια, με τη γυναίκα του και την κόρη του, δέχεται την επίσκεψη του εξαδέλφου του, ο οποίος τον πληροφορεί ότι η πατρίδα, για να τον τιμήσει, αποφάσισε να αναγείρει τον ανδριάντα του, στην πλατεία μπροστά από το σπίτι του. Ο καλοκάγαθος «ήρωας» δε θα αργήσει να συνειδητοποιήσει πως η αιτία αυτής της κίνησης, δεν είναι παρά μια κομπίνα, για να τσεπώσουν οι «επιτήδειοι» κάποια εκατομμύρια από τον δημόσιο κορβανά.

Δείτε περισσότερα Galleries Ένας ήρωες με παντόφλες

Παίζουν ακόμη: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Αλμπέρτο Φάις, Δημήτρης Κανέλλος, Αμαλία Νίνου, Ντένια Στασινοπούλου, Ελένη Τσιμπρικίδου, Δημήτρης Λιόλιος. Θέατρο Βρετάνια Πανεπιστημίου 7 Αθήνα, τηλ. 2103221579

Δείτε περισσότερα Galleries Οι Ακροβάτες της Τύχης

Η Κέλλυ Σταμουλάκη κι ο Θίασος «Αβάντι», συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία τους στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ από τις 12 Οκτωβρίου 2014 θα γίνουν «Ακροβάτες της τύχης», συνδυάζοντας τους κορυφαίους του θεάτρου και της μουσικής, δημιουργώντας μία ξεχωριστή παράσταση για όλη την οικογένεια. Η Ευρυδίκη, ο Ορέστης Τρίκας και άλλοι ως «Ακροβάτες της τύχης» θα ξεδιπλώσουν σε μια φαντασμαγορία σκηνικών, κοστουμιών, οπτικών εφέ, εναέριων χορογραφιών και ζωντανής μουσικής, την αλήθεια και τους μύθους που θα ψυχαγωγήσουν και θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους θεατρόφιλους.

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Λεωφ. Συγγρού 143, Αθήνα Τηλ.: 210 9315600

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα