5 βήματα στρατηγικής για να μην γίνετε ρεζίλι σε δημόσιους χώρους

Ο σωστός προγραμματισμός και η επιμονή είναι δύο βασικά συστατικά για να μπορέσετε να κοντρολάρετε – όσο είναι δυνατόν – τη συμπεριφορά των νηπίων έξω από το σπίτι. Γιατί οι καλοί τρόποι μαθαίνονται!

Ξεκινήστε τις εξορμήσεις σας έξω από το σπίτι με μικρό παιδί πηγαίνοντας σε κοντινούς προορισμούς. Κάντε μια επίσκεψη στο μπακάλικο της γειτονιάς, στο φούρνο, στο μανάβη. Να κρατάτε το παιδί κοντά σας και να του εξηγείτε σε κάθε βήμα τι είναι σωστό να κάνουμε σε δημόσιους χώρους.Οργανωθείτε. Φροντίστε να έχει ήδη φάει, να έχει ήδη επισκεφθεί την τουαλέτα και να έχετε μαζί σας πράγματα – παιχνίδια
που μπορούν να το απασχολήσουν όσο εσείς θα ψωνίζετε ή φαγητό για να μασουλήσει στο καρότσι του όσο εσείς θα πιείτε ένα γρήγορο καφέ με τη φίλη σας.Κάντε εξάσκηση στο σπίτι. Προσποιηθείτε ότι είστε έξω και παίξτε παιχνίδι για να του εξηγήσετε πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται. Κάθε φορά που κάνει το σωστό φροντίστε να το επαινείτε.Φροντίστε το περιβάλλον που θα επισκεφθείτε να είναι κατάλληλο για νήπια. Για παράδειγμα, ένα καλό, επίσημο εστιατόριο δεν είναι το ιδανικό περιβάλλον για ένα νήπιο. Τόσα καινούργια πράγματα να εξερευνήσει σε τόσο μικρό χώρο είναι πρόκληση για αυτά οπότε ξανασκεφτείτε το εάν θέλετε να το πάρετε μαζί σας σε ένα επίσημο δείπνο!Κάντε υπομονή. Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια από μέρους σας για να μπορέσει το νήπιο να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και να μάθει να συμπεριφέρεται σε δημόσιους χώρους. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η επιμονή, η υπομονή και η επιβράβευση για σωστή συμπεριφορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα