5 basic tips για τέλεια ενυδάτωση όλο το καλοκαίρι

Βρισκόμαστε στο pick του καλοκαιριού και καθώς ο ήλιος είναι καθημερινά παρών, είτε βρισκόμαστε στις παραλίες είτε στην πόλη, έχουμε όλες στο μυαλό μας τη συνεχή προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες του. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως η επιδερμίδα μας χρειάζεται συνεχή φροντίδα και ενυδάτωση με κάθε τρόπο και σε καθημερινή βάση. Πέρα, λοιπόν, από το αντηλιακό μας, χρειαζόμαστε και την εφαρμογή ορισμένων άλλων βασικών tips για να έχουμε το λαμπερό και απαλό δέρμα που ονειρευόμαστε και αυτούς τους καυτούς μήνες του χρόνου!

1. Καθαρίζουμε

το πρόσωπό μας γρήγορα!
Τι ακριβώς εννοούμε με αυτό; Όποιο product κι αν χρησιμοποιούμε για καθαρισμό, καλό είναι να μη μένει για πολλή ώρα πάνω στο δέρμα μας, 1 λεπτό είναι κάτι παραπάνω από αρκετό. Ο λόγος είναι ότι, διαφορετικά, θα αρχίσει να προκαλείται, και να φαίνεται, η ξηρασία στο πρόσωπό μας πράγμα το οποίο δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε, αφού μπορούμε!
Extra tip: Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, φροντίστε το νερό, σε κάθε εποχή του χρόνου, να είναι χλιαρό!

2. Ενυδάτωση με πρόγραμμα.
Δεν έχει νόημα να ενυδατώνουμε το πρόσωπο και το σώμα μας μόνο εκείνες τις φορές που τα νιώθουμε ξηρά ή όταν θυμόμαστε ότι έχουμε να χρησιμοποιήσουμε την ενυδατική μας κρέμα ένα τριήμερο ολόκληρο και… «Ουπς! Ας βάλω λίγη σήμερα!». Αν βάλουμε λίγη σήμερα θα είναι… λίγο το αποτέλεσμα! Η επιδερμίδα χρειάζεται τακτική ενυδάτωση. Προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν συστατικά που συγκρατούν το νερό και την υγρασία του δέρματος. Κάπου εδώ, νομίζω ότι χρειάζεται να χτυπήσουμε και ένα καμπανάκι! Μη φροντίζετε το πρόσωπό σας λιγότερο από το σώμα σας. Αντιμετωπίστε τα σαν να έχουν τις ίδιες ανάγκες!

3. Φοράμε τη μάσκα μας!
Η μάσκα προσώπου είναι αυτή που μας έχει σώσει και που θα μας σώσει πολλές ακόμα φορές -όταν θα θέλουμε να εκπέμπουμε λάμψη… μεγατόνων! Και σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να κάνουμε συχνή και τακτική χρήση! Όχι, βέβαια, καθημερινή, αλλά δύο -αν όχι 3!- φορές την εβδομάδα είναι ό,τι πρέπει για να αποκτήσουμε την εικόνα που αγαπάμε να έχουμε.
Extra tip: Εφαρμόστε τη μάσκα προσώπου πριν πάτε σε κάποιο super σημαντικό event ή rendez-vous(!) και θα εκπέμπετε και λάμψη και αυτοπεποίθηση!

4. Υγρασία στον χώρο!
Ναι ναι ναι! Ξέρουμε, δεν αντέχεται αυτή η ζέστη ούτε στο γραφείο, ούτε στο σπίτι, ούτε και στα καφέ, αν δεν έχουμε ολημερίς και ολονυχτίς ανοιχτό το air-condition! Όμως, και η θερμοκρασία και η υγρασία του χώρου είναι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του δέρματός μας. Τι μπορούμε να κάνουμε; Θα μπορούσαμε ας πούμε να αρχίσουμε να εξοικειωνόμαστε με την ιδέα του υγραντήρα! Όχι; Οκ, υπάρχει και ακόμα πιο απλή λύση! Θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε την εξής συνήθεια: Να αφήνουμε ένα ποτήρι με νερό σε κάποιο, κατά προτίμηση, κεντρικό σημείο του χώρου μας!

5. Έχουμε 10 λεπτά!
Μετά τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ, δεν ξεχνάμε τον καθαρισμό! Και μετά τον καθαρισμό, απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα μέσα στα επόμενα 10 λεπτά το πολύ! Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το δέρμα απορροφά super αποτελεσματικά και την υγρασία και τις θρεπτικές ουσίες που του προσφέρουμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα