4+ 1 κόλπα των εστιατόριων που κάνουν τα γεύματα ανθυγιεινά

Τα φαγητά στα εστιατόρια μπορεί να είναι πολύ νόστιμα, αλλά μπορεί επίσης να σας φορτώσουν με ανθυγιεινά συστατικά, που σαμποτάρουν τη διατροφή σας. Παρακάτω δείτε τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

1. Βούτυρο: Υπάρχει παντού βούτυρο, στις σάλτσες στη σούπα, στα γλυκά. Χρησιμοποιώντας το βούτυρο, είναι ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος, ώστε τα πιάτα να έχουν μια πλούσια και υπέροχη γεύση. Τα περισσότερα εστιατόρια έχουν το βούτυρο σαν το κύριο υλικό στη μαγειρική τους.

2. Κρέμα: Χρησιμοποιείται ακριβώς όπως το βούτυρο. Η παχιά κρέμα είναι το «αστέρι» για τις περισσότερες σούπες

και σάλτσες. Και φυσικά, είναι ένα βασικό συστατικό σε πολλά πλούσια επιδόρπια.

3. Λάδι: Ένας άλλος τρόπος για να γίνουν τα τρόφιμα πιο πλούσια σε γεύση, είναι να τα μαγειρεύουν με αρκετό λαδί. Μερικές φορές, οι σεφ στα εστιατόρια χρησιμοποιούν ελαιόλαδο, και άλλες φορές, επιλέγουν πιο εξωτικά έλαια ξηρών καρπών, για μοναδική γεύση. Αυτός είναι και ο λόγος που τα τηγανητά είναι γευστικά. Ενώ όμως, το ελαιόλαδο σε μικρές ποσότητες είναι υγιεινό, πρέπει να το καταναλώνετε με προσοχή, γιατί έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

4. Το ζωικό λίπος: Την επόμενη φορά που θα δείτε μπριζόλες ή χάμπουργκερ, να περιγράφονται «ως ζουμερές», θυμηθείτε, ότι οι χυμοί από το κρέας είναι, ως επί το πλείστον απλά λιωμένο λίπος. Και η αλήθεια είναι, ότι για πολλούς από εμάς, τα ζωικά λίπη είναι νόστιμα. Τραγανό κοτόπουλο ή πάπια με το δέρμα, το μπέικον, ή χοιρινή μπριζόλα, έχουν υπέροχη γεύση χάρη στα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία είναι βλαβερά για την υγεία σας και σας προσθέτουν κιλά.

5. Αλάτι: Τα πιάτα στα περισσότερα εστιατόρια είναι φορτωμένα με αλάτι, ώστε να είναι γευστικά. Είναι όμως γνωστό ότι, το αλάτι κάνει κατακρατήσεις και δεν είναι υγιεινή επιλογή για την αρτηριακή σας πίεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα