14 top παραλίες της Κρήτης

Το καλοκαίρι ήρθε και οι πρώτες ιδέες για το που θα περάσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές πέφτουν στο τραπέζι.

Κυκλαδονήσι ή όχι; Πελοπόννησος; Ιόνιο ή Αιγαίο; Όποιο μέρος κι αν επιλέξουμε στην Ελλάδα έχει τις δικές του χάρες και ομορφιές. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε μέχρι την Κρήτη. Ξεχωρίσαμε τις καλύτερες παραλίες που σίγουρα θα σας κερδίσουν. Απέραντες

παραλίες, με χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά συνθέτουν το τοπίο. Η Κρήτη είναι απ΄τα πιο όμορφα νησιά που μπορούν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα. Έχει εκπληκτικά μέρη που κερδίζουν τις εντυπώσεις και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Το βασικότερο χαρακτηριστικό του νησιού είναι η φιλοξενία. Όπου κι αν βρεθείτε σίγουρα θα σας φιλέψουν κάτι απ΄τα κρητικά εδέσματα και οπωσδήποτε θα πρέπει να πιείτε μαζί τους μια ρακί. Απ΄όποια πλευρά και αν το εξετάσετε η Κρήτη παραμένει πρώτη στη λίστα των καλοκαιρινών διακοπών. Για το λόγο αυτό εμείς σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες παραλίες.

1 από 14 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Βαθύ, Μεσαρά

Αυτή εδώ η φυσική κρυψώνα βρίσκεται 79 περίπου χιλιομέτρα Νοτιοδυτικά από το Ηράκλειο και 17 χιλιόμετρα από το μεσόγειο παραδοσιακό χωριό Σίβας. Η παραλία σχηματίζεται στο τέλος ενός μικρού φαραγγιού και ανάμεσα σε μακριούς βράχους, οι οποίοι κρύβουν την ανοιχτή θάλασσα και κλείνουν το οπτικό πεδίο σε όσους βρίσκονται μεσοπέλαγα.

Φοινικόδασος του Πρέβελη

Ένα μαγευτικό και μοναδικό μέρος που θυμίζει εξωτικό τοπίο. Πριν λίγα χρόνια ένα μεγάλο μέρος του καταστράφηκε λόγω πυρκαγιάς. Ευτυχώς, όμως το δάσος αναγεννάται.

Αγία Φωτιά

Βρίσκεται στον Άγιο Νικόλα. Είναι μια αμμώδης παραλία με πολλά πεύκα και ελιές στην παραλία με τα πεντακάθαρα νερά, για σκιά και χαλάρωση.

Αγιοφάραγγο

Πρόκειται για ένα μικρό φαράγγι το οποίο καταλήγει σε μια απομονωμένη και αγνή παραλία που είναι προσβάσιμη μόνο μέσα από το φαράγγι ή με βάρκα από τους Καλούς Λιμένες, τον Κόκκινο Πύργο, ή την Αγία Γαλήνη.

Ακρωτήρι, Χανιά Κεδρόδασος, Χανιά

Πρόκειται για ένα παραμυθένιο μέρος με κάτασπρη άμμο, τροπικά νερά, βράχους και αιωνόβιους άρκευθους που συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό.

Οι αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου

Απ” τις πιο ατμοσφαιρικές παραλίες της Κρήτης, με επιβλητικούς αμμόλοφους κι ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα.

Ελαφονήσι

Η παραλία θυμίζει εξωτικό τοπίο.

Φαλάσαρνα

Μια απέραντη παραλία με χρυσή αμμουδιά και τιρκουάζ νερά. Βρίσκεται στο νομό των Χανίων.

Κουρεμένος, Λασίθι Μπάλος

Απ΄τις πιο όμορφες παραλίες των Χανίων.

Πλακιά, Ρέθυμνο Θόλος, Λασίθι Χρυσή, Γαϊδουρονήσι < >

Keywords
Τυχαία Θέματα