12 Διάσημοι στη μάχη κατά του AIDS

Σχεδόν 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με τον ιό του HIV/AIDS και περίπου 5 εκατομμύρια από αυτούς δέχονται θεραπεία. Το Hollywood (και όχι μόνο) στηρίζει με τον δικό του τρόπο τη μάχη κατά της ασθένειας, την εύρεση θεραπείας αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που πάσχουν από αυτή.

1 ΑΠΟ 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Alicia Keys

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια έχει ηχογραφήσει μαζί με τον Bono μια διασκευή του τραγουδιού της Kate Bush

“Don’t Give Up” για να σημάνει τον αγώνα κατά του AIDS.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως έχει ιδρύσει τον οργανισμό Keep A Child Alive που χρηματοδοτεί θεραπείες για τους ασθενείς του AIDS και στηρίζει ορφανοτροφεία που φιλοξενούν παιδιά που έχουν την ασθένεια.

*Το συγκεκριμένο τοπ κυκλοφόρησε η ίδια το 2004 για να συγκεντρώσει χρήματα για τον οργανισμό της.

Δείτε περισσότερα Galleries Ashley Judd

Η Ashley Judd υπήρξε πρέσβειρα του YouthAIDS. Για το συγκεκριμένο της ρόλο ταξίδεψε σε σχολεία, ιατρικά κέντρα, καταφύγια, ακόμη και πορνεία, σε όλο τον κόσμο για να επιστήσει την προσοχή των Media στην επιδημία του AIDS.

Δείτε περισσότερα Galleries Katy Perry

Η Katy Perry ήταν ανάμεσα στους σταρ που το 2009 συνεργάστηκαν με την H&M για τη μάχη κατά του AIDS. Η τραγουδίστρια σχεδίασε ένα bodysuit με ένα χαμογελαστό πρόσωπο, για την καμπάνια Fashion Against AIDS. Τα έσοδα διατέθηκαν σε αρκετές οργανώσεις που ασχολούνται με τον ιό.

Δείτε περισσότερα Galleries Dita Von Teese

Για την ίδια καμπάνια της H&M σχεδίασε και πόζαρε η χορεύτρια burlesque Dita Von Teese.

Δείτε περισσότερα Galleries Lady Gaga

Η Lady Gaga έχει πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια της MAC «MAC AIDS Fund» το 2010. Τα χρήματα από τις πωλήσεις των προϊόντων που διαφήμιζε η ποπ σταρ χρηματοδοτούσαν αποκλειστικά την έρευνα και την ενημέρωση για το HIV/AIDS.

Δείτε περισσότερα Galleries Sharon Stone

Η Sharon Stone ήταν από τους πρώτους σταρ που ασχολήθηκαν με τον συγκεκριμένο σκοπό. Η δράση της χρονολογείται από το 1995 μέσω του οργανισμού amfAR -του αμερικανικού οργανισμού για την έρευνα πάνω στο AIDS.

Μέχρι σήμερα είναι οικοδέσποινα λαμπερών gala και δημοπρασιών που συγκεντρώνουν εκατομμύρια δολάρια και όπως έχει δηλώσει, σκοπεύει να παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι να βρεθεί θεραπεία.

Δείτε περισσότερα Galleries Heidi Klum

Το καλοκαίρι η Heidi Klum φωτογραφήθηκε γυμνή για τον ίδιο σκοπό. Το μοντέλο πόζαρε κρατώντας μόνο μία τσάντα, που σχεδιάσε ο Jean Paul Gaultier για τον οργανισμό amfAR και την έρευνα για το AIDS.

Δείτε περισσότερα Galleries Bono

O τραγουδιστής των U2 είναι συνιδρυτής της πρωτοβουλίας RED που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του HIV/AIDS.

«Είναι πραγματικά εφικτό, αν προσπαθήσουμε, μέχρι το 2015, κανένα παιδί να μη γεννιέται με τον ιό» έχει δηλώσει.

Δείτε περισσότερα Galleries Bill Gates

Mέσω του ιδρύματός του The Bill & Melinda Gates Foundation ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υποστηρίζειπρογράμματα καταπολέμησης του AIDS από το 2002.

Δείτε περισσότερα Galleries Miley Cyrus

Η Miley Cyrus είναι το τελευταιο πρόσωπο της καμπάνιας MAC Viva Glam, που παίρνει τη σκυτάλη από τη Lady Gaga και τη Rihanna.

Όλα τα έσοδα από τα προϊόντ της θα διατεθούν στη φιλανθρωπία MAC AIDS Fund.

Δείτε περισσότερα Galleries Elton John &David Furnish

Το ίδρυμα του Sir Elton John, Elton John AIDS Foundation έχει συγκεντρώσει περισσότερο από 150 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή του το 1992.

Ακόμη, έχει προσφέρει περίπου 315 εκατομμύρια για υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και συμβουλευτικής που αφορούν το AIDS.

Δείτε περισσότερα Galleries Victoria Beckham

Η Victoria Beckham σχεδίασε φέτος τη συγκεκριμένη limited edition σειρά T-shirt για να στηρίξει με τον τρόπο της την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Το T-shirt, διατίθεται στο κατάστημά της στο Λονδίνο αλλά και online στο victoriabeckham.com.

Πρόσφατα η Victoria ανακηρύχθηκε ως παγκόσμια πρέσβειρα του UNAIDS (Joint United Nations Programme on HIV/AIDS). Τα έσοδα θα διατεθούν εκεί.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Alicia Keys, Ashley Judd, Bill Gates, Elton John, Katy Perry, Lady Gaga, Miley Cyrus, Sharon Stone, Victoria Beckham

Keywords
Τυχαία Θέματα