11 πασίγνωστες ταινίες που δεν ξέρατε ότι βασίζονται σε βιβλία

13:50 8/7/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Κι όμως!

Σκεφτείτε και πείτε μας πέντε αγαπημένες σας ταινίες. Είναι πολύ πιθανόν, κάποια από αυτές, όσο και αν σας αρέσουν, να αγνοείτε κάτι βασικό για αυτές. Ξεκίνησαν ως βιβλίο και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο.

Νέες, παλαιότερες και κλασσικές ταινίες που έχουν γίνει blockbuster «γεννήθηκαν» στο μυαλό ενός συγγραφέα και ενέπνευσαν κάποιον παραγωγό να τις περάσει στην μεγάλη οθόνη. Ταινίες όπως το πολυαγαπημένο Goodfellas, η Mrs Doubtfire, το Slumdog Millionaire

και άλλες έχουν αγαπηθεί από το κοινό το οποίο μαγεύτηκε είτε από την πλοκή, την ερμηνεία ή τις σκηνές τους.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω είχαν μαγέψει κόσμο όσο βρίσκονταν σε σελίδες, πολύ πριν περάσουν στην μεγάλη οθόνη. Πολλές φορές βέβαια αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο γιατί αφενός όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία γνωρίζουν τι θα γίνει, αφετέρου οι ίδιοι επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία πως οι μεταφορές στον κινηματογράφο δεν είναι επιτυχημένες.

Εδώ όμως δικαιολογούμε -εν μέρει- τον κινηματογράφο. Ο εκάστοτε σκηνοθέτης είναι αναγκασμένος να χωρέσει 600 ή και παραπάνω σελίδες μέσα σε μία διάρκεια από 1,5 έως 3 ώρες. Έτσι σκηνές -χαρακτηριστικές πολλές φορές- αναγκάζονται να εγκαταλειφθούν προς χάριν της ταχύτητας και της λογικής συνέχειας μίας ταινίας.

Παρόλα αυτά, η διαδικασία αυτή μας έχει προσφέρει ουκ ολίγα αριστουργήματα της έβδομης Τέχνης. Πάμε μία βόλτα…

Δείτε τις ταινίες στο Koolnews.

Keywords
Τυχαία Θέματα