Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο θέατρο Badminton

Η παράσταση "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" σε σκηνοθεσία Federico Nieto – El' Gazi ξανανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Badminton στα πλαίσια του Backstage Theatre Festival.

Όταν δύο ζευγάρια από ματαιωμένους εραστές, ένα μπουλούκι από αδέξιους ερασιτέχνες ηθοποιούς, ένα ζευγάρι αντιμαχόμενων υπερφυσικών ξωτικών και ένα ερωτικό φίλτρο που πήγε στραβά,

ενώνονται μέσα σε ένα μαγεμένο φεγγαρόλουστο δάσος, υπό την ξέφρενη ατμόσφαιρα ενός βασιλικού γάμου, το αποτέλεσμα είναι ένα ασύγκριτο μείγμα ευθυμίας και μαγείας.

Βασισμένο στο κείμενο του Σαίξπηρ και χρησιμοποιώντας μια νέα, πρωτότυπη μετάφραση, ειδικά γραμμένη για το συγκεκριμένο εγχείρημα της ομάδας, και που δημιουργήθηκε από τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αλλά και με πιστότητα στη γραφή του Σαίξπηρ, το κείμενο ΄΄Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας΄΄ θα παρουσιαστεί σε ολόκληρο το εύρος του.

Πρόκειται για μια παραπλήσια εκδοχή στον ελισαβετιανό τρόπο παρουσίασης του θεάτρου, όπου τα σκηνικά και τα κοστούμια υπήρξαν μινιμαλιστικά και το βάρος έπεφτε στην ενσάρκωση του κειμένου από τον ηθοποιό.

Η παράσταση αυτή δημιουργεί διαφορετικά επίπεδα δράσης, επιτυγχάνοντας σκηνική αφαίρεση και ταυτόχρονα νοηματικό και δραματουργικό πλουραλισμό.


Keywords
Τυχαία Θέματα