Το «Μπες στο κλίμα» ταξιδεύει στην Ελευσίνα

Το «Μπες στο κλίμα» με τον Πέτρο Κουμπλή, ταξιδεύει στην Ελευσίνα το Σάββατο 17 Mαρτίου στις 11.00 το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εκεί γνωρίζουν την οικογένεια του Χρήστου Γράφα, ενός συνταξιούχου τεχνίτη σιδήρου που έκτισε το σπίτι μόνος μαζί με την βοήθεια του γιου του Γιώργου. Σήμερα στο σπίτι 90 τμ ζει με τον γιο του και την οικογένειά του (τη σύζυγό του Άγγα και τα τρία τους παιδιά).

Η οικογένεια θερμαινόταν με πετρέλαιο

αλλά και με μια παλιά ξυλόσομπα, λόγω του υψηλού κόστους αγοράς του πετρελαίου.

Η εκπομπή άλλαξε για πάντα την καθημερινότητά τους, αφού μονώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της τοιχοποιίας, αντικαταστάθηκε η παλιά σόμπα με μια καινούργια που καίει πέλετ (ροκανίδια ξύλου), ένα οικολογικό υλικό που είναι πιο φθηνό από το πετρέλαιο.

Ο Πέτρος Κουμπλής μαζί με τα παιδιά της οικογένειας ανακύκλωσαν μικρές συσκευασίες στον μπλε κάδο, ενώ έδωσε στη μητέρα οικολογικές συμβουλές για το πλύσιμο των ρούχων.

Στο επεισόδιο περιλαμβάνονται οι ενότητες: « Ατμοσφαιρική ρύπανση», «Απειλούμενα ήδη ζωών», όπου παρουσιάζουν οδοιπορικό της εκπομπής στον δήμο Ιωαννίνων, και την δράσης του συλλόγου προστασίας Ιπποειδών στο Κορωπί, στην ενότητα της εκπομπής «Άνθρωποι».

Και όπως πάντα, αποχαιρετούν τους τηλεθεατές με ένα βίντεο οικολογικού ενδιαφέροντος που προσφέρει «τροφή για σκέψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα