Ταγματάρχης σε Βαξεβάνη: Είναι πολλά τα λεφτά

Απάντηση στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας», Κώστα Βαξεβάνη απέστειλε ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε, Λάμπης Ταγματάρχης.

Στην επιστολή του ο κ. Ταγματάρχης αναφέρει ότι ο λόγος που δεν προβλήθηκε χθες το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της ΕΡΤ, καθώς όπως αναφέρει

«η ΕΣΗΕΑ δεν επιτρέπει τη μετάδοση οποιασδήποτε εκπομπής ενημερωτικού χαρακτήρα (μαγνητοσκοπημένη ή ζωντανή) σε πρώτη μετάδοση».

Διαβάστε την επιστολή του κυρίου Ταγματάρχη

Προς

τον κ. Κώστα Βαξεβάνη

Δημοσιογράφο

Κύριε Βαξεβάνη,

Έλαβα την επιστολή σας (χωρίς ημερομηνία) και προσπαθώ να κατανοήσω τις πραγματικές προθέσεις σας. Δηλαδή,

1. αν θέλετε να ενημερωθείτε για την καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης μεταξύ ΕΡΤ και της εταιρίας παραγωγής σας,

2. αν έχετε πρόβλημα με τον προγραμματισμό των εκπομπών σας,

3. αν με απειλείτε αναφερόμενος στις εκπομπές «Escape» και «Champions League»,

4. αν θέλετε να μου εκθέσετε τις απόψεις σας για τη Δημόσια Τηλεόραση,

5. αν θέλετε να δηλώσετε πως βρίσκεστε υπό καθεστώς πολιτικής δίωξης.

1. Στην πρώτη ερώτησή σας, για ποιο λόγο δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση της εκπομπής σας, η απάντηση είναι :

• Γιατί στη σύμβαση που είχε η εταιρία παραγωγής σας με την ΕΡΤ και έληξε στις 30/06/2011, υπήρχαν ελλιπή και προβληματικά παραστατικά, που αφορούσαν σε εκτός έδρας μετακινήσεις σας. Ειδικότερα, υπήρχαν τιμολόγια τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στον προϋπολογισμό που είχατε καταθέσει και είχε εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Το θέμα εκκρεμούσε στην Επιτροπή Κοστολογίου και τις Οικονομικές Υπηρεσίες, οι οποίες εντέλει απέρριψαν παραστατικά ύψους 24.000€ ως μη αποδεκτά.

• Διότι κατόπιν δικού σας αιτήματος το Νοέμβριο 2011, ζητήσατε τροποποίηση του επιμερισμού του κόστους της παραγωγής σας για τη νέα σύμβαση περιόδου 2011-2012. Η Επιτροπή Κοστολογίου εισηγήθηκε σχετικά στις 07-12-2011, πράγμα το οποίο ενημερωθήκατε και αποδεχτήκατε.

• Παρότι υπήρχε αυτή η οικονομική εκκρεμότητα με την ΕΡΤ, η Δημόσια Τηλεόραση με την από 20-09-2011 Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης παραγωγής της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας».

2. Στο δεύτερο ερώτημά σας, σχετικά με τον προγραμματισμό των εκπομπών σας και ειδικότερα αυτών με θέμα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η απάντηση είναι ότι, η συγκεκριμένη εκπομπή «Χάσαμε την μπάλα» (Α΄επεισόδιο) προβλήθηκε 2 φορές : την Πέμπτη 07/07/2011 στις 00:30 όπου μεταδόθηκε καθυστερημένα λόγω α) παράτασης του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων, β) έκτακτης συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών γ) προγραμματισμένης ζωντανής εκπομπής για τα μεγάλα θέματα στην παιδεία και την Κυριακή 10/07/2011 σε επανάληψη. Το Β΄επεισόδιο της εκπομπής, μεταδόθηκε στις 14/07/2011 στην προγραμματισμένη ώρα και το Γ΄επεισόδιο μεταδόθηκε στις 21/07/2011 και ώρα 00:41 κατόπιν σύστασης της Νομικής Υπηρεσίας, λόγω ορισμένων σκληρών τηλε

Keywords
Τυχαία Θέματα