Σκληρή κριτική στην Μέρκελ από τους New York Times

Δριμύτατη κριτική στην γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και υπέρ της εφαρμογής άμεσου σχεδίου με στόχο την αναπτυξιακή στήριξη της Ελλάδας είναι τα κύρια σημεία σημερινού άρθρου των New York Times.

Στον απόηχο της άτυπης Συνόδου Κορυφής, η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για «επαναλαμβανόμενη αποτυχία» των Ευρωπαίων

ηγετών, όσον αφορά τη συμφωνία για φιλόδοξες πρωτοβουλίες, αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κρίσης, αποδίδοντας την αποτυχία αυτή στην αδιαλλαξία της καγκελαρίου της Γερμανίας, σχετικά με τις «δρακόντιες περικοπές» στον προϋπολογισμό και άλλους στόχους οι οποίοι είναι ανέφικτοι.

Times αναφέρουν, ανάμεσα σε άλλα, ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη το «οικονομικό χάος» θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Αναφορά γίνεται και στο πολιτικό κόστος και την άνοδο της ακροδεξιάς "Χρυσής Αυγής", της οποίας τα μέλη χαιρετούν ναζιστικά και τρομοκρατούν, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα και άλλες αποδυναμωμένες χώρες έχουν την ανάγκη ενός σχεδίου στήριξης, που θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν, ενώ θα μειωθούν τα χάσματα χρέους. Και εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν το αντιληφθούν έγκαιρα, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τις χώρες τους και τον υπόλοιπο κόσμο», τονίζει το άρθρο των New York Times που τονίζει πως πρέπει να βρεθεί άμεσα σχέδο για αναπτυξιακή πολιτική στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα