Πάσχα στη ΝΕΤ

Με πλούσιο πρόγραμμα, η ΝΕΤ θα κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές τις ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, την Μ. Παρασκευή 13 Απριλίου, στις 06:00 θα προβληθεί σε επανάληψη το ελληνικό ντοκιμαντέρ «ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ». Το «Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τα Πάθη του Χριστού με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια

αλλά και ύμνους από τον ελληνικό χώρο. Εκτός από το «Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής» και τη χορωδία του, παίρνουν μέρος παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και τραγουδιστές καθώς και βυζαντινός χορός. Η σκηνοθεσία είναι της Χρ. Ράλλη.

Στις 07.00 θα μεταδοθεί σε επανάληψη το ντοκιμαντέρ «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ». Την απόδοση του ποιητικού λόγου του Ρωμανού στη δημοτική γλώσσα είχε αναλάβει ο σημαντικός σύγχρονος ποιητής μας Νίκος Καρούζος. Ο Πέτρος Φυσσούν διαβάζει τα κείμενα με τον χαρακτηριστικό λιτό του τρόπο. Η ενορχήστρωση των ύμνων έγινε από τον συνθέτη Χριστόδουλο Χάλαρη και οι ερμηνείες των ύμνων από τον Μανώλη Μητσιά, τον Νίκο Ξυλούρη και τη Δήμητρα Γαλάνη.

Στις 08.00 παρακολουθήστε σε επανάληψη το ιστορικό ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΕΤΙΑ, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ» της Μάχης Λιδωρικιώτη, που αναφέρεται στην παρουσία των Ελλήνων στη σπουδαία αυτή πόλη, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Στις 09.15 οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν σε επανάληψη το Μουσικό Πρόγραμμα «ΡΕΚΒΙΕΜ» του Τζουζέπε Βέρντι, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία της ΕΡΤ καθώς και τη Χορωδία «Μακεδονία». Ερμηνεύουν οι σολίστ Βάσω Παπαντωνίου (σοπράνο), Lucile Vignon (μέτζο), Βαγγέλης Χατζησίμος (τενόρος) και Fran. Elloro D' Artegna, (μπάσος). Η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Michel Swierczewski.

Στις 11:00 και σε δίκτυο με την ΕΤ1, θα μεταδοθεί η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στις 18:15 θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή «ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ» που μας μεταφέρει, στο πένθιμο κλίμα των ημερών αλλά και στην αναστάσιμη χαρά. Απαγγέλουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κοραλία Καράντη.

Στις 18.30 ακολουθεί σε επανάληψη η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της συναυλίας–αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Λάγιο που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Στην συναυλία συμμετείχαν οι: Παντελής Θαλασσινός, Δώρος Δημοσθένους, Αρετή Κετιμέ, Δημήτρης Υφαντής, Υακίνθη Λάγιου, Φωτεινή Βελεσιώτου και οι λυρικοί τραγουδιστές: Ειρήνη Καράγιαννη και Χάρης Ανδριανός. Συμμετείχαν επίση: η «Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων» Πάτρας (δ/νση Θανάσης Τσιπινάκης), Ορχήστρα «Viale Arti» (δ/νση Δημήτρης Μπουζάνης), η Ορχήστρα Ελληνικού Τραγουδιού (δ/νση Γιάννης Παπαζαχαριάκης) και το Φωνητικό σύνολο «Εν Φωναίς» (δ/νση Αλέξανδρος Στουπάκης).

Στις 00.30, ακολουθεί σε επανάληψη η συναυλία που πραγματοποίησαν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Ρώσων συνθετών, με έργα Μόδεστου Μουσόργκσκι, Αλεξάντερ Μποροντίν και Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι.

Το Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου,

Keywords
Τυχαία Θέματα