Οι υποψηφιότητες των Brit Awards 2012

Στις 21 Φεβρουαρίου θα γίνει η τελετή απονομής των φετινών βραβείων BRIT στο Λονδίνο.

Υποψήφια στην κατηγορία καλύτερου άλμπουμείναι φυσικά η Adele για την δισκογραφική της δουλειά «21», ενώ είναι υποψήφια και στις κατηγορίες καλύτερης Βρετανίδας τραγουδίστριας και καλύτερου βρετανικού single για το «Someone like you».

Τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία BRIT έλαβε ο νεαρός Ed Sheeran, ο οποίος διεκδικεί τέσσερα βραβεία. Συγκεκριμένα, ο 20χρονος καλλιτέχνης διεκδικεί

τα βραβεία καλύτερου τραγουδιστή, πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, καλύτερου single και καλύτερου άλμπουμ.

Οι Coldplay είναι υποψήφιοι στην κατηγορία καλύτερου άλμπουμ για το «Mylo Xyloto» και καλύτερου βρετανικού γκρουπ.

Αναλυτικότερα, στην κατηγορία καλύτερου βρετανού καλλιτέχνη υποψήφιοι είναι οι:

Ed Sheeran, James Blake, James Morrison, Noel Gallagher's High Flying Birds, Professor Green. Στην αντίστοιχη κατηγορία βρετανίδας καλλιτέχνιδας, το βραβείο διεκδικούν εκτός από την Adele, οι: Florence Welch, Jessie J, Kate Bush και Laura Marling.

Οι Arctic Monkeys, Chase and Status, Coldplay, Elbow και Kasabian διεκδικούν το βραβείο BRIT καλύτερου συγκροτήματος.

Το βραβείο καλύτερου διεθνούς καλλιτέχνη διεκδικούν οι δημοφιλείς σταρ Aloe Blacc, Bon Iver, Bruno Mars, David Guetta και Ryan Adams. Οι Beyoncé, Bjork, Feist, Lady Gaga και Rihanna θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην κατηγορία καλύτερης διεθνούς καλλιτέχνιδας.

Οι Maroon 5, οι Lady Antebellum, ο Jay-Z με τον Kanye West, οι Foo Fighters και οι Fleet Foxes είναι υποψήφιοι για το βραβείο διεθνούς γκρουπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα