Μ. Γιαννάκου: Αν η ΝΔ τον χρειαστεί, δε θα πει όχι ο Καραμανλής

Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη

Δεν απέκλεισε την επανεμφάνιση Καραμανλή στα κομματικά της Ν.Δ. η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, Μαριέττα Γιαννάκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newsbomb.gr.

«Εάν χρειαστεί το κόμμα και η παράταξη τη βοήθειά του πρώην πρωθυπουργού, δε νομίζω ότι θα πει όχι. Η Ν.Δ. δεν έχει κανένα σύμπλεγμα. Εχει αλλάξει πολλές φορές ηγεσία. Και όλα έχουν τη σειρά τους. Ο καθένας έχει την ευκαιρία του. Είμαστε

σε μια εποχή που πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί», τόνισε η κυρία Γιαννάκου. Η ίδια δε θεωρεί ότι στη Ν.Δ.υπάρχουν ομάδες, αλλά φυσιολογικές αποχρώσεις τις οποίες πρέπει, όλες, να τις λαμβάνει κανείς υπόψη του για να φτιάξει κάτι καλό.

Η κυρία Γιαννάκου ξεκαθάρισε στο newsbomb.gr ότι δε θα επιθυμούσε μια κυβέρνηση Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, ακόμη και σε περίπτωση που, μαζί, τα δύο κόμματα έφταναν τους 151 βουλευτές: «Σε βασικά ζητήματα έχουμε τελείως διαφορετική άποψη. Η Ν.Δ. έχει αρχές και αξίες από το 1974 και διαφέρουν πάρα πολύ από τις απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει το ΛΑΟΣ».

Οσο για τον αν η Ν.Δ. αισθάνεται συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση -κατά την «ατάκα» Βενιζέλου- η κυρία Γιαννάκου θεωρεί ότι το κόμμα της, όχι μόνο δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά βοηθά τον κ. Παπαδήμο με την κριτική του σε ορισμένες πράξεις υπουργών: «Μην ξεχνάτε ότι πηγαίνουμε σε εκλογές και πολλοί μπορεί να σκέφτονται ότι υπερέχει η προσπάθεια για εκλογική επιτυχία από τη γενική προσπάθεια».

Τέλος, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. -που μίλησε στο newsbomb.gr στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο- δεν έκρυψε «μια κάποια απογοήτευση μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου. Δεν υπάρχει η αίσθηση ότι βρήκαμε την τελική λύση και πως όλα θα πάνε καλά. Καθόλου δεν αποκλείω το ενδεχόμενο πολύ σύντομα να χρειαστεί να λάβουμε ξανά, νέες αποφάσεις».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της κυρίας Γιαννάκου στο newsbomb.gr:

Τι γεύση σας άφησε η Σύνοδος Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου;

Κατ’ αρχήν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απογοητεύτηκε κάπως από την αναιρεθείσα απόφαση της 21ης Ιουλίου, καθώς οι χώρες που τη συνυπέγραψαν άρχισαν να την αμφισβητούν από την επομένη. Σε ό,τι αφορά την τροποποίηση των συνθηκών, τώρα, το Κοινοβούλιο απαιτεί ευρωπαϊκή συνέλευση η οποία, όμως, μαζί με τις χώρες που θα πρέπει να την περάσουν από τη βουλή τους ή να κάνουν δημοψήφισμα, μπορεί να τραβήξει ακόμη και οκτώ χρόνια. Θα είναι πολύ αργά. Το συμβούλιο επέλεξε μια διακρατική συμφωνία, όχι απλώς διακυβερνητική, δηλαδή τύπου Σένγκεν -εξαιρουμένης της Μ. Βρετανίας.

Στην πραγματικότητα, η ίδια η συνθήκη της Λισσαβόνας -η οποία δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί πλήρως - δίνει περιθώρια για νομολογία σχετική με τις κυρώσεις και ό,τι αφορά στην εφαρμογή ενός συμφώνου σταθερότητας. Το σύμφωνο σταθερότητας, που έγινε το 1998, παραβιάστηκε το 2003 από Γαλλία και Γερμανία, με

Keywords
Τυχαία Θέματα