Λάμπης Ταγματάρχης: Δεν κλείνει η ΕΤ1

Δεν θα κλείσει η ΕΤ1 διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης, μιλώντας σε δημοσιογράφους περιγράφοντας την πορεία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το πρώτο κανάλι πρέπει να επιβιώσει, όπως άλλωστε και οι περιφερειακοί Ρ/Σ, ο Λ.Ταγματάρχης τόνισε ωστόσο ότι «πρέπει να γίνει σημαντική δουλειά προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης

της δημόσιας τηλεόρασης και κοστολόγησης των δαπανών λειτουργίας των επιμέρους καναλιών και διευθύνσεων προτού ληφθεί η όποια πολιτική απόφαση για ''λουκέτα''».

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Λ.Ταγματάρχης στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων υπηρεσιών Web TV της ΕΡΤ.

Μάλιστα ο κ. Ταγματάρχης, ανέφερε ότι «έχει γίνει έργο από τους υπουργούς Επικρατείας και Τύπου τους τελευταίους 18 μήνες (Τ. Χυτήρη, Ηλ. Μόσιαλο και Π. Καψή που μόλις ανέλαβε) για να τονίσει χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δουλειά της πολιτείας να κατεβάζει αναμεταδότες ή να κλείνει ολόκληρα κανάλια».

Αναφορικά με τη λήξη της σύμβασης αρκετών συμβασιούχων -την ανανέωση των οποίων υπεραμύνθηκε σφόδρα- (Κ. Αρβανίτη, Μπ. Τσουκαλά, Ρ. Τσιτσιμπίκου, Γ. Αμυρά κ.ά.) τόνισε ότι «αναζητείται εναγωνίως διέξοδος», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «η λύση των μεικτών παραγωγών -καίτοι νόμιμη- δεν είναι δεοντολογικά ορθή, μια και όταν η κυβέρνηση ορίζει ρητά συγκεκριμένο αριθμό συμβασιούχων, δεν είναι δυνατόν η διοίκηση να βάζει και άλλους από την πίσω πόρτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα