Κάθε 40 λεπτά γίνεται ένα έγκλημα που σχετίζεται με το Facebook

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει η εγκληματικότητα που σχετίζεται με το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook.

Καθημερινά ακούμε διάφορα φαινόμενα εκδήλωσης βίας και εγκλημάτων τα οποία είτε προκλήθηκαν εξαιτίας του Facebook είτε έγιναν μέσω αυτού. Τα νούμερα όμως που χαρακτηρίζουν το φαινόμενο έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail

κάθε 40 λεπτά καταγγέλλεται ένα έγκλημα που σχετίζεται με το Facebook. Τον προηγούμενο χρόνο η αστυνομία κατέγραψε 12.300 αδικήματα που αφορούν το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο. Τα εγκλήματα αφορούν ανθρωποκτονίες, βιασμούς, παιδεραστίες, απαγωγές, επιθέσεις, απειλές, εκφοβισμό μαρτύρων και απάτες.

Σχετικό με αυτή την έξαρση είναι ότι για να εγγραφεί κάποιος στο Facebook πρέπει να είναι πάνω από 13 ετών και τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια παιδιά λένε ψέματα για την ηλικία τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων αφορά απειλές και εκφοβισμούς μέσω του κοινωνικού δικτύου ενώ δεν είναι καθόλου λίγες οι περιπτώσεις ανθρωποκτονιών ή απλών επιθέσεων λόγω κάποιου post.

Ιδιωτικός ντετέκτιβ μιλώντας στην Daily Mail αναφερόμενος στα συνεχώς αυξανόμενα εγκλήματα που σχετίζονται με το Facebook τόνισε πως δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε πως κάποια από αυτά θα ήταν πιο δύσκολο να αποκαλυφθούν εάν δεν υπήρχε το κοινωνικό δίκτυο. Τέτοια είναι οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις και η παιδική πορνογραφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα