Ιταλία: Μια τραγωδία αφιερωμένη στον Αλέξη

Θεατρική τραγωδία εμπνευσμένη από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ανεβάζει σε θέατρο της Ιταλίας η εταιρία Motus.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της θεατρικής παράστασης, που είναι βασισμένη στην αρχαία ελληνική τραγωδία, ο θάνατος του νεαρού Αλέξη το 2008 δημιούργησε ένα πρωτόγνωρο κύμα διαδηλώσεων στη χώρα μας.

Αναζητώντας μια διαφορετική και πιο μοντέρνα εκδοχή της «Αντιγόνης», η εταιρία παρουσιάζει φέτος την παράσταση «Alexis: A Greek

Tragedy», με τη μορφή ντοκιμαντέρ επί σκηνής στο Φεστιβάλ Under the Radar.

Πρόκειται για την συνέχεια της προηγούμενης παράστασής τους «Too Late! Antigone», μεταφέροντας στη θεατρική σκηνή μια εκσυγχρονισμένη έκδοση της Αντιγόνης του Σοφοκλή.

Μόνο που η συγκεκριμένη παράσταση είναι γεμάτη αφηγήσεις και οπτικοακουστικό υλικό γύρω από την δολοφονία του Αλέξη, αλλά την οικονομική κρίση και την εξέγερση.

Όπως αναφέρουν στους New York Times δύο από τους συντελεστές της παράστασης, ο Enrico Casagrande και η Daniela Nicolò, επισκέφτηκαν το καλοκαίρι τη χώρα μας και συναντήθηκαν μάλιστα με φίλους του Αλέξη.

«Η Ελλάδα χτυπήθηκε από την κρίση πριν από τις άλλες χώρες της Ευρώπης», αναφέρει ο Casagrande.

«Το περιστατικό της δολοφονίας του Αλέξη, που αποτέλεσε την έμπνευση για την παράστασή μας, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κατέβηκαν όλοι στους δρόμους. Όχι μόνο οι ακτιβιστές και οι νέοι, αλλά ολόκληρη η κοινωνία. Αυτή η επανάσταση επηρέασε όλα τα στρώματα. Και συνεχίζεται. Δεν έχει τελειώσει», σχολιάζει.

Δείτε ένα απόσπασμα από την παράσταση:

{youtube}bku-SuIss7k{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα