Η κωλοτούμπα του Κυριάκου

Περιστέρι. Τις προάλλες. Εκοβε πίτα η Τοπική της Ν.Δ. Ομιλητές, ο αντιμνημονιακός ταύρος Γιάννης Μανώλης και ο… Κυριάκος Μητσοτάκης. Αταίριαστο δίδυμο, είπατε; Ο,τι κι αν λέτε εσείς, ο Κυριάκος –πάντως- έχει άλλη άποψη!

Πρώτα μίλησε ο Μανώλης. Με το γνωστό του στυλ, ο «ταύρος-εν-υαλοπωλείω» Γιάννης, τα έχωσε στους μνημονιακούς, ζήτησε εκλογές άμεσα, κανένα νέο μέτρο, όχι άλλα χαράτσια! Ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς (γιατί περνάει περίοδο ευγένειας ο Μανώλης…),

τα έχωνε και στον επόμενο ομιλητή, τον Κυριάκο. Όχι ότι ιδρώνει το αυτί του Μητσοτάκη, βεβαίως-βεβαίως! Στο «καπάκι», πήρε το λόγο και… ωωωπ! Την έκανε την κωλοτούμπα:

- «Συμφωνώ σε όλα με τον Γιάννη», είπε ο… «θεός» και τους κούφανε όλους! Και δε σταμάτησε εκεί:

- «Με τον Γιάννη, μπορεί να είχαμε τις διαφορές μας στο παρελθόν, αλλά τώρα είμαστε όλοι μαζί. Ολοι: λαϊκή δεξιά, πιο φιλελεύθεροι, πιο δεξιοί, πρεσβεύουμε όλοι τα ίδια», επέμεινε ο Κυριάκος, γιατί οι περισσότεροι από το ακροατήριο νόμισαν -στην αρχή- ότι δεν άκουσαν καλά, ότι τους έκανε πλάκα ο Μητσοτάκης, ότι κάτι άλλο συνέβαινε, τέλος πάντων.

Ε, ρε τι κάνει ο σταυρός! Ε, ρε κωλοτούμπα! Δηλαδή, τι άλλο θα μας πει –ξαφνικά- ο Κυριάκος, τώρα που μύρισε εκλογές και θέλει να χαϊδέψει τα’ αυτιά των ψηφοφόρων, μπας και βρει στην κάλπη και κανέναν ακόμη σταυρό, εκτός από τον δικό του; Μήπως να περιμένουμε σε λίγο να ακούσουμε και ότι διαφωνεί με το μνημόνιο; Μήπως ο Κυριάκος είναι ο… Χρυσοχοΐδης της Ν.Δ.;

Υ.Γ. 1 Είναι ικανός, πάντως, ο Κυριάκος. Είναι ικανός να έχει τόσο θράσος που να εμφανιστεί και στη μεγάλη αντιμνημονιακή εκδήλωση την οποία διοργανώνει ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της Ν.Δ. και οι ομοϊδεάτες του, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο Περιστέρι. Καλό θα είναι, βέβαια, πριν μπει στο αυτοκίνητό του, να διαβάσει τον τίτλο της πρόσκλησης που έχει στείλει παντού ο Μανώλης. Για να τον διευκολύνω (μη νομίζει ότι έχω και τίποτα εναντίον του…), αντιγράφω τις δύο πρώτες σειρές του fax: «Εμείς που “ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ” το Μνημόνιο της καταστροφής της χώρας μας ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ και ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ μ’ όλους τους Ελληνες. Συνεχίζουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ». Αμα το διαβάσει αυτό και εμφανιστεί στο Περιστέρι, ο Κυριάκος… Ε, χαρά στο κουράγιο του!

Υ.Γ. 2 Για να μην ψάχνει, η εκδήλωση είναι στις 6μμ στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 1, δίπλα στον Κηφισό.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

Πηγή: Newsbomb.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα