Γιώργος Πυρπασόπουλος: Μπορεί ένας ηθοποιός να εκτεθεί τόσο, ώστε μετά να μη βρίσκει δουλειά

Για την νέα του τηλεοπτική δουλειά «Ελεύθερος και ωραίος» στον ΑΝΤ1 όπου υποδύεται ένα «τρελό» ταξιτζή μίλησε στο περιοδικό «Τηλεθεατής» ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Ο ήρωας είναι αναγνωρίσιμος τύπος;

«Σαφώς, είναι αυθόρμητος, ανοιχτόκαρδος, εύθυμος και ειλικρινής. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον οδηγούν σε όλες τις περιπέτειες που θα βιώσει, είτε συναισθηματικά είτε επαγγελματικά».

Πώς νιώθεις, έστω και στο πλατό, όταν κερδίζεις λαχείο;

«Εξαρτάται

πώς θα το διαχειριστείς και βέβαια τι χαρακτήρας και τι ιδιοσυγκρασία είσαι ως άνθρωπος. Κάποιος αλλάζει, είτε προς το χειρότερο είτε προς το καλύτερο».

Ο ήρωας αλλάζει χαρακτήρα;

«Ούτως ή άλλως αλλάζει χαρακτήρα, με αφορμή το λαχείο. Συμβαίνουν γεγονότα που ανατρέπουν τη ζωή του».

Και ο έρωτας;

«Αυτό είναι ένα στοιχείο που επιδρά καταλυτικά στο πώς ήταν και το πώς αλλάζει στη συνέχεια αυτός ο ήρωας».

Πλήττονται οι ηθοποιοί από τις περικοπές των τηλεοπτικών σειρών;

«Σε μεγάλο ποσοστό, καθώς συντηρούνταν από την τηλεόραση. Αν και η τηλεοπτική αγορά ήταν υπερβολικά φουσκωμένη, όπως και εν γένει η αγορά στην Ελλάδα. Τώρα, τα πράγματα μπαίνουν σε ένα μέγεθος πιο κοντινό στην ελληνική πραγματικότητα. Ποια είναι η τηλεόραση στην Ελλάδα και ποια έξοδα μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της. Η προηγούμενη αγορά είχε ανοίξει πολύ, δημιουργώντας πολλές θέσεις για τους συναδέλφους, που τώρα είναι άνεργοι».

Οι ηθοποιοί κάθε έξι μήνες ψάχνουν για δουλειά;

«Το επάγγελμα από τη φύση του έχει αυτή την ανασφάλεια. Γι' αυτό και κάποιες φορές οι αμοιβές είναι μεγάλες, ώστε να καλύπτουν αυτό το μειονέκτημα. Κάποιος δουλεύει ένα χρόνο και μετά μπορεί να είναι άνεργος δύο χρόνια. Μπορεί να εκτεθεί τόσο, ώστε μετά να μη βρίσκει δουλειά, καθώς ταυτίστηκε με έναν ήρωα».

Keywords
Τυχαία Θέματα