Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες γίνονται από εργαζόμενοι, άστεγοι

Οι «νεοάστεγοι» της Αθήνας φιλοξενούνται για ακόμη μια φορά σε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

«20.000 άνθρωποι στην Αθήνα ζούσε στο δρόμο» αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Welt online. «Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες χάνουν τη στέγη πάνω απ' τα κεφάλια τους εξαιτίας της ανεργίας, με σχεδόν 30% του πληθυσμού να ζει στα πρόθυρα της φτώχειας», προσθέτει.

«Παλιότερα συναντούσαμε

στους δρόμους μετανάστες, αλκοολικούς και τοξικομανείς», αναφέρει στο Focus η Έφη Σταματογιαννοπούλου του ΜΚΟ «Κλίμακα», τώρα ολοένα και περισσότεροι Έλληνες χτυπάνε την κόκκινη πόρτα του κτιρίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο αριθμός εκείνων που έμειναν άστεγοι λόγω ανεργίας έχει αυξηθεί κατά ένα τέταρτο. Όπως αναφέρει το άρθρο του Focus, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι τώρα στο 20%, ενώ για τους νέους κάτω των 25 ο ένας στους δύο δεν έχουν καν δουλειά.

Ο 56χρονος Πέτρος, πρώην ναυτικός, είναι εδώ και τρία χρόνια άνεργος και κατηγορεί τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Τουρκία κα τις Φιλιππίνες. Ζώντας στους δρόμους εδώ και δύο χρόνια, ψάχνει μονίμως για ένα κρεβάτι να κοιμηθεί. «Έχω δύο αδέρφια», αναφέρει, «αλλά είναι κι εκείνοι άστεγοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα