Φίλοι του Λουκάνικου: Βόμβα στο αυτοκίνητο της συζύγου του Ράιχενμπαχ

Στη Γερμανία τριγυρνάει το τελευταίο διάστημα ο «Λουκάνικος», ο οποίος μάλιστα ανέλαβε την ευθύνη για εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της Γερμανίδας ευρωβουλευτού των Σοσιαλδημοκρατών Ντάγκμαρ Ροτ-Μπέρεντ.

Δεν μιλάμε βέβαια για το γνωστό σκύλο «Λουκάνικο» που συντρόφευε τους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, αλλά για μια άγνωστη μέχρι σήμερα οργάνωση της Γερμανίας με το όνομα «Φίλοι του Λουκάνικου».

Η επίθεση στο αυτοκίνητο

της Ντάγκμαρ Ροτ-Μπέρεντ, συζύγου του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ, σημειώθηκε αργά την Κυριακή έξω από το σπίτι της οικογένειας στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο.

Όλα δείχνουν πως ο εμπρησμός δεν στρεφόταν κατά της κ. Ροτ-Μπέρεντ, αλλά εναντίον του συζύγου της κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος έχει αναλάβει την καθοδήγηση και την παροχή τεχνογνωσίας στα ανώτατα κλιμάκια του ελληνικού κράτους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, την ίδια ημέρα η ομάδα με την επωνυμία «Φίλοι του Λουκάνικου», πέταξε και κόκκινη μπογιά στην κατοικία των δύο πολιτικών.

Σε επιστολή τους στην Berliner Morgenpost εξηγούν πως πρόκειται για «απάντηση» στα μέτρα λιτότητας που «έχουν προκαλέσει ακραία επιδείνωση των συνθηκών» για τους Έλληνες, ενώ τονίζουν πως οι προσπάθειες του επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι ανεπιθύμητες.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της επιστολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα