Έρευνα: Οι γονείς αγνοούν πως τα παιδιά τους πέφτουν θύματα cyberbullying

Κινδύνους που οι περισσότεροι γονείς δεν μπορούν καν να... προφέρουν αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι γονείς.

Ο όρος «cyberbullying» αφορά τον εκφοβισμό ή την παρενόχληση μέσω ίντερνετ και πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι γονείς αγνοούν ότι τα παιδιά τους πέφτουν θύματα τέτοιων συμπεριφορών.

Σύμφωνα με έρευνα της comScore, λιγότερο από το 9% των γονέων στις ΗΠΑ γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους έχουν υποστεί εκφοβισμό μέσω διαδικτύου και είναι ενήμεροι μόνο για τα μισά από αυτά τα περιστατικά.

Και μπορεί το 36%

των γονέων να δήλωσε ότι παρακολουθεί μέσω του Facebook τους ή λογαριασμούς άλλων φίλων τις κινήσεις των παιδιών τους, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξουν τα ιδιωτικά μηνύματα σε δεκάδες διαδικτυακές τοποθεσίες, email και κινητά τηλέφωνα.

Ανησυχητικό ήταν επίσης και το εύρημα ότι το 24% των περιπτώσεων cyberbullying συμβαίνει στα κινητά, ενώ το 10% σε chat.

Αν θυμηθούμε και την έρευνα του Ιανουαρίου της ελληνικής ομάδας του δικτύου «EU Kids Online», όπου ααφερόταν πως το 4% των παιδιών ηλικίας 9-16 στην Ελλάδα έχουν παρενοχληθεί διαδικτυακά, ενώ το 11% δηλώνει ότι έχει λάβει σεξουαλικά μηνύματα μέσω διαδικτύου, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ιδίως τα παιδιά, σε τέτοια ευαίσθητα θέματα που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου.

Διαβάστε επίσης:

Οδηγίες προς γονείς για ασφαλέστερη χρήση των social media

Keywords
Τυχαία Θέματα